“Care este scopul vieţii tale?” sau “Cum crezi că ar fi lumea dacă toţi ar fi ca tine?” Îţi par întrebările prea simple sau chiar dificile ? Află că de aproape o săptămână circulă pe internet nişte clipuri video în care 10 moldoveni răspund la aceleaşi întrebări de mai sus. Cine sunt cei care vor să ne facă să gândim mai mult, ne-am propus să aflăm şi să vă spunem vouă. Ieri a fost lansat un nou video « 10 moldoveni, o întrebare – Care este scopul vieţii tale ? », în care mai mulţi moldoveni trebuia să răspundă la întrebarea în cauză. Chiar dacă la prima vedere, pare o întrebare simplă, a răspunde la ea nu a fost tot atât de lejer : « În urma unor interogări, am descoperit că multe persoane NU știu pentru ce trăiesc, ducându-și viața de pe o zi pe alta.”, spune realizatorul proiectului.

Clipul este realizat de comunitatea noncomercială “Mulţumesc.me” apărută prin iunie 2012, după cum ne povesteşte iniţiatorul, din 3 motive: pentru a face un site fără subiecte de scandal, fără critică, iar oamenii într-un final să rămână mulţumiţi de ţara în care trăiesc : “Am hotărât să deschid un blog în care să prezint lucruri/fenomene/evenimente pentru care trebuie și poți să mulțumești, indiferent de culoarea pașaportului, de vârstă și de situație financiară”, spune iniţiatorul proiectului, Vadim Pasnicenco.

Articolele VIDEO au fost lansate la 1 an de existență a Comunității Mulțumesc. Cu jumătate de an înainte, ei au lansat articolele AUDIO, în care persoane publice, actori, interpreţi, jurnalişti, au citit textele articolelor, interpretându-le cum vor ei, așa cum au simțit-o în timpul lecturii.

Cu o săptămână în urmă a fost lansat primul video: “10 moldoveni, 1 întrebare: -Dacă toată lumea ar fi ca tine, cum ar fi ea?”


  

Întrebat ce planuri de viitor are această comunitate, iată răspunsul: “ca și comunitate – să devenim mai mulți și apoi să fim contagioși prin atitudine; ca autor al textelor – să motivez lumea și să inspir; ca cetățean al țării care beneficiez de atâtea binecuvântări – să schimb țara.”