Nimic nu este mai important într-o viață de om decât să ai oamenii potriviți alături și să trăiești momentele potrivite. Poți să fii frumoasă, deșteaptă și înțelegătoare, dar ceea ce trăiești în fiecare zi și felul în care vezi o relație și determină cât de multe le pui în practică. 

Așadar, 10 lucruri simple despre oameni și relații, care contează și pe care nu ar trebui să le uiți niciodată.

1. Nici un om din viața ta nu îl întâlnești întâmplător. În fiecare zi dai de noi oameni și din fiecare întâlnire găsești ceva important pentru tine. Cineva te va testa, cineva îți va oferi o lecție, cineva te va ajuta iar cineva te va face mai bun și asta e cel mai important.

2. Într-o relație primești ceea ce oferi. Nu spera că drept răspuns la capricii, învinuiri și înjosiri vei primi un zâmbet, îmbrățișări și declarații de dragoste. Dacă dorești înțelegere, încearcă să înțelegi la rândul tău. Totul se întoarce, aceasta este o simplă formula care funcționează tot timpul.

3. Nu trebuie să lupți pentru un loc în viața unui om. Forțat bun nu vei fi, mulți uită această pildă de milioane. Niciodată nu încerca să cucerești un spațiu în viața altui om. Pentru că nu poți ști dacă are el nevoie de asta sau nu

4. Toți oamenii se schimbă și asta e normal. Cerințele, gândurile și chiar convingerile oamenilor se schimbă în timp. De aceea atunci când cineva îți spune că te-ai schimbat, nu te descuraja și nu căuta neajunsuri la tine. Posibil, aceste schimbări anume că ți-au fost de folos. Nu este nimic mai strașnic decât să rămână un gol între doi oameni. Mai bine să împarți cu cineva și să păstrezi amintirile placate, decât să încerci să acumulezi tot tot ce te deranjează. Fii sincer.

5. La o relație trebuie să lucrezi. Pentru că relațiile n use construiesc ele singure. Ele necesită participarea activă a ambilor. Sinceritatea, reciprocitatea și respectful – sunt cele mai importante trăsături fără de care relațiile se distrug.

Cuplu inspirat

6. Trebuie să înveți să ierți. Mulți cred că iertarea este un semn de slăbiciune. Dar un sincer iartă-mă aduce mult mai mult într-o relație. Astfel nu riști să pierzi totul ba și mai mult, ești sicner cu tine.

7. Certurile sunt o pierdere de timp. Cu cât mai puțin timp pierzi pentru a te certa cu oamenii care te deranjează, cu atât mai mult timp ai pentru discuția cu oamenii pe care îi iubești. Încearcă să fii stăpân pe cuvintele și deciziile tale. Nu lăsa o emoție de moment să rupă o relație de ani de zile.

8. Nu poți schimba un alt om. Decât dacă el vrea asta. Omul în genere se poate schimba doar pe el. De aceea trebuie să te înveți să accepți oamenii dragi așa cum ei sunt. Dacă ceva te deranjează, fii sincer și spune despre asta deschis. Posibil cel pe care îl iubești va dori să se schimbe de dragul relației voastre.

9. Lipsa unor oameni în viața ta poate fi doar un beneficiu. Nu îți fie teamă să lași pe unii și să primești pe alții. Trebuie să te înveți să lași din viața ta pe oamenii care îți aduc discomfort. Dacă mai mult timp primeșt ide la un om odată drag mesaje înjositoare, să știi că el nu mai e al tău. Încetează să te ții de trecut.

10. Prețuiește oamenii care îți sunt alături. Nu uita să spui omului drag cât îți este de scump. Împarte cu el timpul tău și ce ai mai bun. Posibil într-o zi relația voastră se va sfârși, deci nu pierde timpul degeaba. Ia tot ce e mai bun din fiecare clipă.

Foto: trenda.ro

Vitali Cipileaga

Distribuie articolul: