Atunci cînd ai un dușman puternic, trebuie să  cunoști despre acesta toate detaliile și aspectele. Celulita este dușmanul nr 1 al frumuseții unei femei, iată de ce „ceea nu știi e cel mai mare risc pe care ți-l asumi”. 1. Celulita apare din cauza microcirculației sanguine slabe din țesutul muscular, ceea ce poate determina formarea unui edem care împiedică funcționarea normală a celulelor adipoase. În consecință, toxinele nu pot fi eliminate de către celule în mod corespunzător, aceste toxine se acumulează în interiorul celulelor și astfel celulele cresc în volum. Ca efect al creșterii în volum al celulelor de grăsime, pielea este nevoită sa se întindă și astfel apare ceea ce noi numim celulită.

 2. 9 din 10 femei de pe Planetă au celulită pe corp,indiferent că-s grase, slabe sau obișnuite, iar zonele cele mai afectate sunt coapsele, abdomenul, șolduri, fese.

3. Celulita nu este egală cu grăsimea, dar are la bază excesul de grăsime. prin celulită înțelegem particule de grăsime liberă care ies la suprafață prin tesutul conjuctiv muscular în momentul în care acesta este slăbit. Deci, lipsa sportului și a mișcării este primul factor care conduce spre o piele cu aspect al cojii de portocală, cu toate că celulita mai poate fi moștenită ereditar.

4. Medicii încă nu au găsit un remediu împotriva celulitei. Metodele tradiționale  rămîn a fi cele mai eficiente în procesul de camuflare a  celulitei, nu și a tratării ei definitive. Sportul, alimentația sănătoasă, masajul  vă pot ajuta să scăpați de ea pentru o perioadă de timp, dar dacă reveniți la vechile obiceiuri, atunci ea va apărea din nou.

5. Mediul toxic, bronzatul excesiv, expunerea la raze ultraviolete sau alți poluanți și substanțe chimice agravează celulita, deci, aveți grijă mai ales vara. În plus ședințele la solar favorizează evoluția celulitei.

7. Stresul și oboseala duc  neapărat  la evoluția celulitei.

6. Pe masura ce trece timpul, celulele adipoase anormale se transformă în noduli celulitici, îmbrăcați într-o membrană tot mai greu de distrus. Evoluția celulitei, este deobicei destul de rapidă. 

7. Hainele prea strîmte pot duce la agravarea celulitei pe motiv că împiedică circulația sîngelui. Nu vă grăbiți să procurați blugi pe care abia, abia îi îmbrăcați, mai ales că celulita apare în special pe partea inferioară a corpului.

9. Celulita poate apărea la orice vîrstă, de la pubertate pînă la menopauză.

10. Pentru a evalua gradul de gravitate a Celulitei există Scala Nurnberger-Muller. 
         
Stadiul 0  Piele fără Celulită
Celulita nu este vizibilă nici cînd ești în picioare, întinsă pe spate sau cînd strîngi pielea între degete.

Stadiul 1 Nivel mediu de Celulită 
Celulita nu este vizibilă atunci cînd stai în picioare sau așezată pe spate, dar cînd strîngi pielea între degete, ea apare sub forma unor cute sau gropițe.

Stadiul 2 Nivel Moderat de Celulită
Celulita este vizibilă chiar și atunci cînd stai în picioare sau așezată.

Stadiul 3 Caz grav de Celulită
Celulita este foarte vizibilă, iar la atingerea cutelor, poți simți puțină durere din cauza faptului că sub presiune aceasta se sparge.

Distribuie articolul: