10 lucruri simple, dar de care deseori uităm, ne învață cum să investim în fericirea noastră, cum să nu pierdem timpul în zădar și de ce nu ar trebui să ne comparăm cu alții sau să ne „zgârcim” la sentimente. Iată care sunt aceste lucruri banale, dar atât de utile unui om care vrea să devină fericit. 1. 80/20 regula lui Pareto
Regula 80/20 descrie faptul că în aproape orice problemă 20% reprezintă esențialul, iar 80% reprezintă partea mai puțin valoroasă. O mare parte din ceea ce faceți, de fapt nu este atât de necesară. Optimizați timpul dumneavoastră. Luați în considerare acest lucru: 80% practic este muncă inutilă! Deci cine nu are acolo timp pentru un hobby preferat?


2. Legea lui Parkinson

Puteți să faceți acel ceva de care aveți nevoie mai repede. Cu cât mai mult timp vă alocați pentru îndeplinirea sarcinii cu atât mai mult o să cheltuiți. Și dacă aveți tendința de a lăsa treburile până la ultimul moment, atunci, indiferent dacă ați alocat o săptămână sau o lună, „munca” plănuită oricum va fi efectuată în ultimele 2 zile.

3. Oferiți ca să primiți
Și anume în această ordine și nu viceversa. În timp veți obține mai mult decât ați oferit, bucurați-vă în liniște. În fiecare secundă pe pământ se îndeplinesc dorințe. Mâine poate fi îndeplinită și dorința dumneavoastră. Nici un om care a făcut o faptă demnă, nu a primit o răsplata mai mică decât ceea ce a oferit.

4. Greselile și eșecurile- sunt bune
Acestea vă permit să câștigați experiență de neprețuit, de a învăța o mulțime de lucruri interesante și să deveniți o persoană de succes, deoarece succesul în viața de multe ori vine numai în cazul în care nu cedați eșecurilor și greșelilor. El nu vine decât la persoanele persistente.

5. Întâlniți și comunicați cu ușurință
Tratați fiecare întâlnire ca și în cazul în care vă întâlniți cu cei mai buni prieteni. Dacă începeți să comunicați cu această “setare”, veți fi mai încrezători, mai deschiși și o să aveți un potențial de atracție mai mare față de oamenii noi. Nu mai vorbim și despre cât de importanță este o prima impresie pozitivă.

6. Atitudinea dumneavoastră modifică realitate
Pesimismul poate fi ascuns în spatele unei măști de realism. De aceea, de fiecare dată sunteți în partea “dreaptă”. Iar pe de altă parte ar putea fi mai bine să nu fiți întotdeauna pe partea” dreaptă”, pentru că în timp învățăm să găsim exact ceea ce căutăm.

7. Recunoștință – o modalitate ușoară de a vă simți fericiți
Aceasta este o modalitate foarte bună de a menține o atitudine pozitivă față de realitate și pentru concentrarea asupra obiectivelor. Și chiar și pentru a face pe alții fericiți, care la rândul lor vor face pe alții mai fericiți- emoțiile sunt contagioase.

8. Nu vă comparați cu ceilalți
Dacă vă comparați cu alții vă permiteți ca lumea exterioară să vă controleze. Modificările dispoziției sunt asigurate. Este mult mai productiv să vă comparați pe dumneavoastră înșivă pentru a vedea modul în care ați progresat.

9. Frica are ochii mari
Circa 80-90% de lucruri de care vă temeți nu se vor întâmpla în realitate. Ele există numai în minte, și chiar dacă se întâmplă ceva, tot nu este la fel de rău cum v-ați imaginat. „Frica” e o pierdere de timp și efort.

10. Nu luați lucrurile prea în serios
Din cele mai multe probleme pe care le aveți astazi, puțin probabil o să vă amintiți peste câțiva ani de ele. Dacă tratați gândurile și emoțiile prea în serios, aceasta vor duce doar la o defalcare a forțelor. Relaxați-vă și o să observați cum starea dumneavoastră de spirit se va schimba într-un mod miraculos.

sursa: nuaisacrezi.ro 

Distribuie articolul: