L-ai aşteptat o săptămână întreagă. Te gândeşti la el 24 din 24 de ore. Atunci când vine, aveţi puţin timp şi nu ştiţi cum să-l petreceţi mai bine. E vorba bineînţeles de mult-aşteptatul week-end. Iar dacă şi tu stai acum în faţa calculatorului în această zi de duminică, citeşte mai jos 10 lucruri pe care să le faci în weekend-uri: 1) Să dormi. – Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poţi face pentru tine este să dormi în weekend-uri 7 – 9 ore ca să poţi compensa timpul de somn pierdut în timpul săptămânii. Astfel, începând cu ziua de luni, vei avea mult mai multă energie şi chef de lucru.
2) Fă curat în casă! – În timpul săptămânii toţi suntem atât de ocupaţi, încât hainele sunt împrăştiate în toate ungherele casei, cărţile se tăvălesc pe diferite mese, iar cosmetica e aruncată prin toate dulapurile. Nimănui nu-I place să facă ordine, dar odată ce faci curat, vei simţi un sentiment frumos de împlinire, iar lucrurile se vor găsi cu mult mai uşor.
3) Fă sport. – Sportul e important nu doar în weekend-uri, ci şi în timpul săptămânii. Indiferent de cât de plin e programul tău, întotdeauna trebuie să găseşti 30 de minute pentru exerciţii fizice. În weekenduri, însă, în loc să urmăreşti ore în şir comentariile de pe facebook, de ce să nu încerci nişte yoga sau jogging, doar totul e pentru sănătatea ta.
4) Citeşte! – Cititul este o modalitate excelentă de învăţare şi relaxare în acelaşi timp. Nu contează dacă citeşti ceva despre noile tendinţe în modă sau despre al doilea Război Monial. Important e că în weekenduri mintea ta e mai liberă decât în timpul săptămânii şi asimilează informaţia mult mai uşor.
5) Petrece mai mult timp cu prietenii şi familia! – Acum e momentul cel mai potrivit să stai cu prietenii şi să povesteşti despre cum ţi-a decurs săptămâna. Sau poate, e momentul să-ţi scotia mama la o îngheţată şi să vezi ce mai face ea. Chiar dacă vorbiţi mai rar în timpul săptămânii, oricum vă gândiţi mereu unii la alţii, iar weekendul e timpul perfect de a pune gândurile în practică.
6) Shopping. – Weekendul e timpul perfect ca să-şi faci cumpărăturile pentru săptămâna care urmează. Asigură-te că te trezeşti dimineaţă pentru a merge la shopping şi a evita cozile. Tot în weekenduri e bine să-ţi alegi şi unele haine, întrucât ai mai mult timp să vezi ce ţi se potriveşte.
7) Relaxează-te! – Relaxarea nu înseamnă neapărat să dormi, ci să asculţi muzica preferată cu o cană de ceai în mână. Relaxează-te cu un show sau cu un serial bun; cu o baie de aburi sau cu o ieşire la bazin-cu orice îţi aduce satisfacţie.
8) Pregăteşte-te de săptămâna ce urmează! – Partea rea a weekendului e că se sfârşeşte şi astfel începe o nouă săptămână de lucru. E nevoie de ceva timp ca să te pregăteşti de săptămâna ce vine, aşa că ai grijă să-ţi calci hainele, să-ţi verifici agenda de lucru şi să-ţi faci ordine în geantă.
9) Navighează pe net! – Însă nu tot weekendul, doar câteva ore, ca să găseşti noi hobby-uri, să mai vezi ultimele ştiri şi ultimele tendinţe în modă.
10) Ia cina în oraş! – Fă o lege în care fiecare seară de duminică să fie una de ieşit în oraş. Ai lucrat din greu o săptămână întreagă, aşa că meriţi să te răsfeţi cu o cină copioasă şi o companie bună!

Distribuie articolul: