Complexele sunt caracteristice tuturor tipurilor de femei.A fi complexată înseamnă a te teme că vei fi observată şi judecată din cauza defectelor tale. Însă, de cele mai multe ori, defectele sunt de fapt diferenţe. Nu uita că diversitatea dintre oameni îmbogăţeşte societatea. Vezi care sunt aceste complexe.

Dacă bărbații aud mereu cum partenerele lor sunt complexate atunci încep cu atât mai mult să se uite după alte femei.

Kilogramele în plus. Nici absența unei familii, nici aspirațiile în carieră, nici măcar succesul la bărbați nu sunt pe primul loc în topul complexelor unei femei. Kilogramele în plus sunt marea fobie a femeilor din ziua de azi. Psihologii susțin că în unele cazuri, această frică a creșterii în greutate este atât de puternică, încât depașește limita normală dintre preocuparea pentru aspectul exterior și schimbările psihosomatice ale corpului. În acest caz, nu rezultatul, ci procesul “de slăbire” este pe primul plan, iar problemele apar atunci când se instalează anorexia și bulimia, boli la care sunt predispuse femeile tinere și adolescentele.

S-au scris sute de cărți pe această temă, majoritatea conțin fie explicații ale cauzelor apariției celulitei, fie sugestii pentru îndepărtarea ei. Cea mai populară versiune arată celulita ca o consecință a surplusului de estrogen din corp. Ce paradox – “coaja de portocală” este un companion nelispsit al feminitații, dar și o sursă permanentă de venit pentru producătorii de cosmetice și psihoanaliști.

Frica de îmbătrînire. Cele mai afectate de acestă fobie sunt femeile între 30 și 50 de ani, obișnuite să aibă grijă de aspectul lor exterior. Specialiștii spun că acest complex trebuie învins la nivel psihic. Probabil atunci când locurile de muncă nu vor mai fi limitate de vârsta “pana în 30 de ani” sau atunci când data de naștere nu va mai fi obligatorie în buletin sau pașaport, va fi învins.

Insuccesul la bărbați. Flirtul, aventurile amoroase și sexul sunt cele mai mari mijloace de distracție prezentate umanității de femeia moderna. Când lipsa admiratorilor atinge punctul culminant, organismul femeii pune în mișcare toate mecanismele defensive: neîncrederea și suferința. Dezgustul pentru viață se transformă într-un final în dorința de a schimba ceva. Asta poate însemna o sesiune de shopping, schimbarea domiciliului sau, de ce nu, o operație estetică. 

Sexologii susțin că femeile nu numai că pot, dar și trebuie să aibă plăceri în urma jocurilor sexuale. Acelea care nu pot sunt numite frigide, și astfel în sufletul femeilor apare o dezordine permanentă. În realitate, cazurile de frigiditate sunt însă foarte rare, adesea plăcerea nu poate fi obținută datorită autosugestiei sau nepotrivirii partenerilor.

Frica de a fi inferioară. Bărbații sunt mai interesați de realizările reale și de victorii, în timp ce femeile sunt mai înclinate spre “a părea” decât spre “a fi”. Femeile sunt mai predispuse spre sugestii și deci adesea ghidate de părerea celorlați.

Frica de singurătate. Singurătatea într-un mare oraș a fost declarată pentru mult timp nevroză și era indicat tratamentul. Numarul femeilor “suferinde” este mult mai ridicat decât cel al bărbaților și chiar dacă acestea au succes în plan profesional, consideră că se pot realiza pe deplin numai în cadrul familiei.

Imposibilitatea de a atinge orgasmul. Potrivit statisticilor, aproape 30% dintre femei nu ating niciodată orgasmul, dar în realitate aceste date par îndoielnice pentru că nu relevă motivele care împiedică atingerea “satisfacției totale”. Deci nu este foarte clar nici de ce acestă frică este în topul fobiilor femeilor. Un răspuns ar putea fi această societate patriarhală care obișnuiește să acuze femeile pentru toate viciile lor.

Un intelect scăzut. “Știu doar că nu știu nimic”, spunea Socrate. Această expresie este considerată încă una dintre cele mai înțelepte din toate timpurile. Așa încât femeile care se tem că IQ-ul lor nu este foarte ridicat, nu sunt chiar în cea mai proastă companie.

Insuccesul în carieră. Femeile sunt interesate de casă, familie și “ce spune lumea”, iar succesul în carieră este un “new entry” în topul fobiilor – frica de a nu reuși în carieră are o vechime de doar zece ani.

Studiile au aratat că 80% din femeile care au copii de vârstă preșcolară și se implică în jocurile lor se reechilibrează psihic rapid, scăpând de majoritatea complexelor.

Sursa: Avantaje.ro

Distribuie articolul: