Pețitoarea, co-prezentatoarea emisiunii „Davay Pojenimsya”, psiholog și autoarea a 12 cărți pentru femei, Roza Syabitova a venit să inspire femeile din Chișinău. În premieră în Republica Moldova, Roza a venit cu un pachet de sfaturi pentru doamnele de orice vârstă: viața de familie, rolul femeii în societate, tehnicile unei căsătorii de succes, ce secrete ascund bărbații au fost doar o parte dintre subiectele abordate. Pețitoarea a interacționat cu cei prezenți în sala Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, unde mai multe femei și-au spus of-ul și au căutat ghidare din partea expertei în relații personale, Roza Syabitova.

Iată cele mai importante sfaturi pe care le-au însușit femeile în cadrul întâlnirii cu Roza Syabitova… pe cât de simple, pe atât de criticate de unele femei din public:

„Rolul cel mai important în viața ta îl joci chiar tu.”

„Prețuiește ceea ce ai.”

„Dacă dorim ceva, la rândul nostru, trebuie să oferim ceva în schimb. Nu poți să ceri ceva de la un bărbat, dacă nu-i oferi în schimb dragostea și grija ta.”

„Femeia trebuie să aducă echilibru în familie și căldură în casă.”

roza sybitova 1

„Dragostea unui bărbat nu trece prin stomac, ci prin ego-ul lui. Menirea unei femei este de a lăuda bărbatul chiar și atunci când greșește. Nu trăim cu atuurile lor, ci cu defectele lor.”

„O femeie trebuie să aibă foarte multă răbdare.”

„Focul unei familii unite îl menține femeia.”

„Unele femei oferă bărbaților doar dragoste efemeră, pe care nici ele nu o pot descifra.”

„Nu pământul este suportul unei case, ci femeia.”

„Cea mai frecventă problemă a femeii e că nu poate să-și exprime rațional gândurile.”

Vedeți mai jos un album cu poze de la eveniment.


Cu dorința mare de a o cunoaște pe specialista în relații personale au venit multe femei. Printre acestea am întâlnit-o și pe interpreta Dianna Rotaru, care afirmă că s-a ales cu o doză imensă de motivație în urma discursului ținut de Roza:

dianna rotaru„Ținând cont că Roza a venit astăzi în rol se soacră, eram sigură că va aborda mai mult partea masculină, că va da sfaturi pentru femei, ce trebuie sa facă pentru o căsnicie de durată. Sfatul ei a fost să nu schimbăm pasarea din mâna cu cea de pe gard. Mi-a plăcut, m-a impresionat și o așteptăm cu mare drag și altă dată la Chișinău. Orice sfat venit de la o persoană care are o anumită experiența de a fi căsătorită, de a avea copii, de a-și căsători copii, deja este o istorie amplă din care poți prelua anumite idei. Ea singură a menționat că nu este obligatoriu să aplici tot ceea ce a spus astăzi aici, pentru că fiecare trebuie să își dea seama ce este util pentru ea și ce nu. Eu sunt în lista persoanelor pentru care au fost utile sfaturile ei chiar dacă nu sunt căsătorită, pentru că până la urmă voi face cândva și eu parte din societatea femeilor deja căsătorite, din momentul în care voi merge în fața altarului. Până când mă simt împlinită în rolul meu de iubită”, afirmă interpreta.

Roza Syabitova a venit pentru prima dată în Republica Moldova la invitația Revistei Aquarelle, iar înainte de seminar a ținut o conferință de presă la Bristol Central Park Hotel din Chișinău.