Cum să îți alegi corect rochia de mireasă, pentru ziua cea mare? Fiecare fată a visat la ea, a plăsmuit-o în minte cum se poate mai bine și mai frumos, i-a adăugat accesoriile potrivite și floricelele ei preferate, i-a ridicat un pliu sau a ajustat-o după talie, a făcut-o să arate așa cum trebuie, astfel ca rochia să fie perfectă în ziua cea mare. Sunt convinsă că și tu vrei să arăți nemaipomenit la nunta ta. Noi îți venim în ajutor cu zece idei speciale, ca tu să fii unică și irepetabilă în cea mai importantă zi din viața ta.

1. Nu-ți fixa în minte un model anumit de rochie, pentru că riști să-l cauți ahtiată și, într-un final, să nu-l mai găsești. Poți da peste o altă rochie frumoasă, în care să arăți bine, dar care să nu fie „așa cum ți-ai închipuit-o”. Dezamăgirea ta va fi mare, iar „revenirea” după astfel de momente durează. Caută un model care să vină perfect pe corpul și silueta ta; alege din mai multe variante posibile.

2. Dacă tot ai un model la care te-ai oprit și ești sigură că te avantajează, din toate aspectele, caută o croitoreasă bună, care să-ţi coase rochia. Ea îți va da câteva sfaturi, pentru modelul pe care l-ai ales, ca rochia să ți se potrivească de minune.

3. Mitul că rochiile de mireasă există doar în trei mărimi este total greșit. Poate fi, însă depinde în ce țară este cusută. Sunt și modele, care au toate mărimile, pe care le știm și le probăm zi de zi prin magazine: 38, 40, 42, 44, ș.a. Dacă porți 42, iar rochia ta de mireasă are corset, îți poate veni 44, uneori și 46, depinde de model.

4. Ajustează rochia așa cum vrei tu, adaugă-i o fundă pentru o pată de culoare sau orice alt accesoriu, care crezi că s-ar potrivi decorului și culorii nunții. Apelează și aici la un specialist, dacă este cazul.

5. Nu cumpăra rochia aleatoriu! Ea trebuie să se asorteze perfect cu ținuta mirelui, cu nuanța costumului sau a cravatei, cu țesătura şi croială, dar și culoarea elementelor principale de decor.

6. Ca să nu umbli căutând disperată ceva, care să se potrivească la costumul mirelui, cel mai bine ar fi să alegi, întâi de toate, rochia, apoi alte detalii vestimentare și accesorii ale nunții. Pentru aceasta, rezervă-ți și timp destul. Nu uita: o nuntă reușită se planifică cu cel puțin un an înainte.

7. Fiecare rochie de mireasă vine mai lungă în spate, iar regula de aur pentru ziua nunții este: „niciun pas în urmă!” Așa, scapi mai ușor de alte superstiții, legate de acest lucru.

8. Superstițiile sunt doar o autoinsinuare. Dar dacă vrei să le crezi, poftim câteva la temă: mirele NU are dreptul să vadă rochia până în ziua nunții; NU te fotografia în rochia de mireasă, înainte de nuntă; NU arăta nimănui rochia, decât persoanelor foarte apropiate (mama, sora, cea mai bună prietenă/domnișoara de onoare (ele te pot ajuta să alegi rochia).

9. Rochia de mireasă trebuie să pună în evidență acea parte a corpului tău, care te avantajează cel mai mult și care îți place ție și viitorului soț – ceea ce lumea admiră la tine. Totodată, încearcă să ascunzi anumite defecte sau părți ale corpului, de care nu ești mulțumită (de ex.: mărimea sânilor, talia, picioarele, ș.a.).

10. Rochia trebuie să-ți oglindească personalitatea, caracterul, gusturile și temperamentul. Alege-o după felul cum ești tu și nu încerca să te schimbi după placul altora. Rochia creată într-un alt stil decât cel pe care-l trăiești, te va ridiculiza, nu te va reprezenta. În consecință, vei fi o mireasă falsă.

Îți dorim mult succes în alegerea rochiei de mireasă, care să îți vină perfect și să te facă specială pentru mirele tău și frumoasă pentru toți prietenii și cei apropiați. Saloanele de nuntă din țară au oferte foarte generoase, croitorii se întrec și ei în originalități, iar designerii autohtoni le țin bine pasul celor din străinătate. Mai mult, comerțul online înflorește și la noi, așa că poți alege din o mulțime de oferte. Fii cea mai deosebită mireasă!

Distribuie articolul: