Pe patru august, Barack Obama, președintele Statelor Unite ale Americii, a împlinit 52 de ani. După ce a devenit primul președinte afro-american al SUA, Obama a făcut o adevărată revoluție în structura socială a țării. Această ascensiune colosală în cariera sa colosal nu ar fi fost posibilă dacă președintele nu avea de partea sa a sprijinul și dragostea doamnelor în toți acești ani. Faceți cunoștință cu principalele femei din viața lui Barack Obama. Michelle Obama, soția
Pe trei octombrie 2012 Barack și Michelle Obama au sărbătorit 20 de ani de căsătorie, ocazie cu care președintele a scris pe contul său de Twitter: “Acum douăzeci de ani de azi, m-am căsătorit cu dragostea vieții mele, dar și cu cel mai bun prieten. Fericitări cu ocazia aniversării, Michel. BO.” Michelle a fost mereu nu doar femeia iubită pentru Obama, dar și un prieten și coleg.

Imaginea unui politician puternic, a unui om educat, și, în același timp, a unui familist convins au fost un mare plus pentru Barak în timpul campaniei electorale. “Vreți să știți cum președintele Obama se pregătea pentru dezbaterile prezidențiale?, a întrebat odată Michelle audiența la un show TV. A luptat cu mine “! Michelle Obama pledează în mod activ pentru un stil de viață sănătos. De exemplu, în grădina reședinței prezidențiale, prima doamnă a răspândit legume organice. Să nu uităm că Michelle este și un exemplu de stil, un model de soție devotată și o mamă grijulie. În 2010, revista Forbes a clasat-o pe Michelle pe prima poziție în lista celor mai influente femei din lume.

Malia Ann, fiica
Malia Ann sa născut la patru iulie 1998 – acesta este primul copil în familia Obama. Ea avea doar 10 de ani, când tatăl său a devenit președinte al Statelor Unite. Când Barack a luat-o pe Ann de la spital (ea a fost numită în onoarea mamei lui Barack – Stanley Ann Dunham), el a oprit mașina și a promis că va fi cel mai bun tată din lume.
În ciuda modestiei înnăscute și a antipatiei de publicitate, Malia este implicată activ în viața tatălui său, îl însoțește în mod regulat prin excursiile din străinătate, împreună cu alți membri ai familiei apare la evenimente publice. La insistențele tatălui său, încă din copilărie, Malia a făcut fotbal, dans, pian și tenis.

 

Natasha (“Sasha”), fiica cea mai mică
Natasha a fost născută pe 10 iunie 2001, atunci când tatăl ei era senator de Illinois. În această perioadă cuplul Obama trecea printr-o criză – între soți se adunaseră multe pretenții și aluzii reciproce. Acest copil i-a ajutat să treacă peste probleme. Natasha, la doar trei luni, a fost diagnosticată cu virusul meningită și era la un pas de moarte. Barack și Michelle au uitat imediat certurile și pretențiile reciproce și și-au reunit familia.

Sasha, împreună cu sora ei mai mare, Malia, îi însoțește mereu pe părinți la drum. Când Obama a venit în 2009, împreună cu soția și fiicele sale în Rusia, într-o conversație cu jurnaliștii Barack a recunoscut că fiica cea mică poartă numele soției poetului rus Alexandr Pușkin, Natalia Goncharova. Iar numele cu care este dezmierdată fata, Sasha – este chiar în onoarea poetului.

Stanley Ann Dunham, mama

Mama lui Barack a fost antropolog și toată viața a dedicat-o activității de cercetare la Universitatea din Hawaii. Tot acolo l-a întâlnit și pe studentul african Barack Obama Senior, cu care s-a căsătorit pe 2 februarie 1961. După trei ani, a urmat un divorț, iar Barack Obama Jr. a fost crescut fără tată. Stanley s-a recăsătorit, dar tatăl vitreg nu-i acorda fiului prea multă vreme.
Ann a trăit în două țări – în SUA, Hawaii și în Jakarta – casa celui de-al doilea soț, un indonezian. În absența mamei, bunica avea grijă de Obama, deși acesta a locuit și în Indonezia. În memoriile sale, Barack spune că era întotdeauna foarte fericit când mama sa venea de la Jakarta cu cadouri și dulciuri. În 1994, Ann a fost diagnosticată cu cancer de uter, cauza morții sale din 7 noiembrie 1995. Obama a risipit cenușa mamei sale peste apele Oceanului Pacific.

Madeline Dunham, bunica din partea mamei

Madeline Dunham, care înainte de pensionarea sa a lucrat ca manager la Banca din Hawaii, a fost una dintre cele mai apropiate persoane pentru Barak. Pe 2 noiembrie 2008, când Madeleine a murit de cancer la vârsta de 86 de ani, Barak a declarat: “Madeleine a fost coloana vertebrală a familiei noastre și o femeie cu virtuți incredibile, cu putere și umilință.” Ea s-a stins din viață cu doar câteva luni înainte ca Barack să fie ales președinte. Cenușa bunicăi a fost deasemenea risipită de Barack peste apele Oceanului Pacific la doar câteva zile după preluarea mandatului.

Marian Shields Robinson, soacra
Marian Robinson (75 ani), soacra președintelui SUA, a fost întotdeauna persoana pe care te poți baza. În momentul în care Barack și Michelle sunt implicați activ în dezvoltarea carierei lor, bunica are grijă de Malia și Natasha. Marian merge în toate vacanțe de familie și în călătoriile soților Obama. “Prima soacră din SUA” preferă să gătească pentru familia ei plăcinte și curcan.

 

Sarah Obama, bunica lui Barack de pe linia tatălui
Sarah Obama – cea de a doua soție a bunicului lui Obama, pe linia tatălui său, locuiește în casa lui Barack Obama Sr. în Kenya. În ciuda faptului că ea nu are o legătură de sânge cu președintele SUA, el vorbește de ea cu drag. Barack vizitat de trei ori rudele sale din Kenya și pomenește cu afecțiune de ele în memoriile sale.

Beyonce, interpretă

Beyonce (31 ani) este numită de mulți “cântăreață de stat” pentru că evoluează de multe ori în timpul celebrării diferitor evenimente publice. În ianuarie 2009, când Barack Obama a devenit șef al statului, Beyonce a cântat melodia care a fost “primul dans” pentru cuplul Obama. În timpul piesei, Beyonce a fost atât de profund mișcată, că a scăpat o lacrimă. În 2012, Beyonce a cântat din nou pentru Obama în timpul inaugurării sale, interpretând imnul național al Statelor Unite.

Julie Pearson, prima femeie-șef al Serviciilor Secrete ale SUA

Julie Pearson și Barack Obama nu sunt rude sau prieteni. Julia chiar este printre femeile principale din viața lui Barack, în adevăratul sens al cuvântului, așa cum președintele a desemnat-o ca șef al Serviciilor Secrete ale SUA. Ea a devenit prima femeie-șef a acestei organizației.

Kamala Harris, Procurorul General din California

Kamala Harris este un vechi prieten și aliat al lui Barack. Lăudând-o, Obama a fost acuzat de sexism și și-a cerut scuze: “Ea este o femeie genială, dedicată, puternică. Ea are toate calitățile pe care doresc să le văd într-un om care conduce justiția și caută dreptatea. E un mare prieten, și de mai mulți ani, ea are sprijinul meu convins… “.

Sursa: Woman.ru 

 

Distribuie articolul: