Companiile despre care vă vom povesti mai jos au atins succes și au reușit să depășească situații de criză grație inteligenței femeilor. Majoritatea dintre ele sunt incluse în topul mondial al celor mai influente femei din lume și asta, grație muncii, perseverenței și fidelității față de companiile pe care le conduc.

Marissa Ann Mayer, Yahoo!. Da, tehnolologia motoarelor de căutare i-a venit în cap mai întâi unei femei. Mayer era inginer la Google și participa la elaborarea Google Maps și Google Earth. A avut, însă, un scop mare: să devine managerul general al companiei Yahoo și să devină cel mai tânăr șef din istoria companiei. Marissa a reușit să salveze brandul de la moarte, propunând achiziționarea Thumbr și soluționând problema vânzărilor. La 14 luni după ce a devenit directorul companiei, cifra de afaceri a companiei s-a dublat. Meyer are în subordonare peste 12 000 de angajați. 

Heather Bresch, compania farmaceutică Mylan. Inițial, a fost un simplu registrator al acestei companii, la recomandarea tatălui. Datorită inteligenței sale, însă, Heather a reușit să ajungă în fruntea acestei afaceri. Este director general din 2012 și a reușit să crească cu 1/4 venitul companiei sporind numărul de filiale. 6 miliarde de dolari anual – atâta câștigă această companie, condusă de Heather Bresch. Compania are peste 22 000 de angajați în întreaga lume.

Laura Sen, BJs Wholesale Club, Inc. A fost vicepreședinte al companiei timp de 14 ani, după care a rămas șomeră din cauza schimbării conducerii companiei. Noua conducere a rugat-o pe Sen să se întoarcă, iar peste 2 ani, aceasta a devenit directorul companiei. 

Beth Mooney, KeyCorp. Grație acestei femei, compania a reușit să evite falimentul și să devină cea mai puternică instituție de finanțare din Cliveland. În 2014, venitul companiei KeyCorp a crescut până la 4,4 mlrd dolari.

Denise Wilson, Desert Jet. Și-a început cariera prin a fi pilot. Abia după asta a decis să se reprofileze în domeniul afacerilor aeronautice. Și-a fondat compania în perioada în care nord-americanii sufereau criza de după 11 septembrie și toată lumea avea frică de avioane și atacuri teroriste. Acum, Desert jet este o companie aeronautică full service.

Denise Morrison, Campbell Soup Company. În momentul în care a venit în fruntea companiei, afacerea trecea printr-o criză nemaipomenită. Denise Morrison a reușit să treacă cu succes prin această perioadă și să extindă afacerea în Asia și America Latină. Femeia are în subordine peste 17 000 de oameni în întreaga lume.

Ursula Burns, Xerox. Este managerul general al companiei începând cu 2009 și a contribuit la expansiunea afacerii în spațiul european. Actualmente, peste 146 de mii de oameni sunt angajați la această companie.

Dài Wěilì, Marvell Technology Group. A început afacerea în 1995, fiind printre fondatorii companiei. Actualmente, compania condusă de această femeie aduce un profit anual de 3 miliarde de dolari. CEO-ul are în subordinea sa peste 7500 de oameni în întreaga lume. Dài Wěilì este inclusă mereu în topul celor mai influente femei din lume.

Indra K. Nooyi, PepsiCo. Și-a canalizat eforturile spren achiziționarea de noi entități importante pentru dezvoltarea brandului. Pentru eforturile sale, Indra ridică un salariu de 18 mln de dolari anual.

Virginia Rometty, IBM. A devenit directorul general al companiei în 2011 și a făcut, practic, un rebranding al companiei. Și-a dorit ca brandul pe care îl conduce să fie recunoscut nu doar prin producție de tehnică, ci prin acordarea de soluții raționale și altor companii. Actualmente, compania pe care o conduce câștigă mai mulți bani decât Yahhoo sau Google.

Foto: nativemobile.comyoutube.commotivationalmoments-vwo.blogspot.comamericanbanker.comdesertjet.comspeakerpedia.com,  printweek.iarticles.latimes.commashable.combloomberg.com

Distribuie articolul: