Menținerea tinereții pielii devine, la un moment dat, subiectul numărul unu pe lista de priorități a oricărei femei. Anume din acest considerent cosmetologul ucrainean Aleksandra Cherniavskaya vine cu 10 sfaturi pentru toate femeile care își doresc să preîntâmpine efectul de îmbătrânire a pielii. La ce anume trebuie să atrageți atenția, în acest caz, vedeți mai jos.

Lumina solară. Soarele este, probabil, cel mai mare dușman aș pielii tinere. Trebuie să nu uitați că de fiecare dată când vă bronzați (natural sau artificial), cedați în schimb colagenul acumulat atât de greu în epidermă. În schimb, pielea vă rămâne uscată, rigidă și va îmbătrâni repede din cauza deshidratării. Anume din acest motiv cremele de protecție solară sunt accesoriul de neînlocuit.

Stresul. Fie că este vorba despre condiții stresante permanente sau de o situație singulară, dar foarte stresantă, fie că e vorba de oameni tineri sau maturi, stresul îmbătrânește. Cosmetologii afirmă că energia pozitivă este esențială pentru menținerea tinereții pielii. Măcar de dragul aspectului fizic trebuie să ignorați stresul pe deplin!

Fumatul. Fumătorii se deosebesc printr-o piele foarte uscată, în special în jurul ochilor. În plus, pielea capătă o culoare gălbuie, inestetică.

Alcoolul. Consumul acestei substanțe provoacă reținerea lichidului în organism. Ulterior, după ce depozitele mici de apă sunt eliminate de sub piele, în locul lor, se formează ridurile. În plus, alcoolul posedă forța de distrugere a vitaminelor din corp, iar asta înseamnă în primul rând un efect asupra exteriorului.

Absența unei îngrijiri corespunzătoare. Pielea noastră este expusă zilnic factorilor de mediu, de aceea ignorarea procedurilor de îngrijire produce îmbătrânirea pielii. Începând cu vârsta de 25 de ani, femeile ar trebui să atragă o atenție deosebită felului în care își îngrijesc tenul. Pielea din jurul ochilor, însă, necesită îngrijire încă de la vârsta de 18-20 de ani.

Dietele. Orice dietă înseamnă renunțarea la anumite alimente, în favoarea altora. Absența vitaminelor și mineralelor suficiente înseamnă în primul rând un aspect inestetic al pielii!

Slăbirea bruscă. În cazul în care organismul slăbește foarte rapid, pielea nu reușește să se autoregenereze de una singură și își pierde proprietățile. Slăbiți sănătos.

Menopauza. Este o perioadă în care multe femei încep să se considere îmbătrânite și încep să nu mai atragă o atenție atât de mare produselor cosmetice. În timpul menopauzei, cantitatea de estrogen, produsă de corp, scade simțitor. Cele mai importante proceduri pe care trebuie să le respecte o femeie ajunsă la vârsta menopauzei țin de relaxare, pentru că anume atunci sunt iritate cel mai mult sin cauza stresului. 

Genetica. Trăsăturile pielii se moștenesc, e lucru cert. Dacă sunteți la curent cu faptul că ați moștenit o piele care va tinde să îmbătrânească la o anumită vârstă, creați-i toate condițiile pentru ca aceasta să-și mențină elasticitatea și strălucirea naturală!

Foto: drfranklipman.com

Distribuie articolul: