Vă prezentăm 10 constatări despre diferențele în materie de valori și realități economice ale femeilor și bărbaților la locul de muncă.

Femeile din ziua de azi încep cariera lor mai bine pregătite decât omologii lor de sex masculin.

.pewsocialtrends.org

În comparație cu mamele sau bunicile lor, femeile în ziua de azi fac mai mulți bani comparativ cu bărbații de aceeași vârstă.

pewsocialtrends.org

În raport cu bărbații, în ultimii 30 de ani femeile au un salariu mai mare pentru o oră de muncă.

pewsocialtrends.org

Chiar dacă femeile au un câștig mai mare, bărbații au o probabilitate mai mare de dezvoltare în plan profesional și acces stabil la locuri de muncă mai prestigioase.

pewsocialtrends.org

Chiar dacă societatea mai crede că bărbații sunt mai favorizați comparativ cu femeile (45 %), situația s-a schimbat semnificativ în ultimii ani. 

pewsocialtrends.org

Comparativ cu bărbații, sunt mai multe femei care spun că este nevoie de mai multe schimbări pentru realizarea egalitatății între sexe la locul de muncă.

pewsocialtrends.org

Chiar dacă și ambele sexe doresc un loc de muncă sigur, femeile sunt mai conștiente de faptul că nu pot aspira la locuri de muncă de top doar din cauza că după vârsta de 30-40 de ani unul din părinți va fi nevoit să stea acasă cu copilul.

pewsocialtrends.org

Mai multe femei decât bărbați spun că apariția unui copil în familie a stopat creșterea profesională.

pewsocialtrends.org

În rândul părinților, femeile au mai multe șanse să aibă întreruperi în creșterea carierei din cauza familiei.

pewsocialtrends.org

Chiar și printre mamele și tații care au acordat foarte mult timp pentru creșterea copiilor, totuși femeile au mai multe șanse să spună că apariția unui copil a avut efecte drastice asupra carierei lor.

pewsocialtrends.org

Distribuie articolul: