În timp ce mulți bărbați afirmă că prietenia dintre femei este imposibilă, calitățile umane și apropierea, în momentele fericite și triste, le fac pe femei să devină solidare, să spargă toate stereotipurile și să se împrietenească. Cert este că nu toate relațiile de prietenie dintre femei sunt sincere și adevărate. Potrivit portalului românesc modista.ro, există 10 semne caracteristice ale prietenelor false, care îți vor întoarce mereu spatele în momente de cumpănă.

Astfel, cea mai bună prietenă se dovedește a fi necinstitiă cu tine, dacă:
Te invidiază în taină
Ai putea observa acest detaliu atunci când te bucuri de o victorie în plan personal sau profesional. Această prietenă va scoate doar câteva cuvinte abia rostite de încurajare, fără ca să mai reziste mult în acel dialog cu tine. Nu va suporta ca anume tu să fii cea care stă în centrul atenției. Sinceritatea este o calitate care se simte, atunci când comunici cu cea mai bună prietenă.

”Te lovește” acolo unde ”doare”
O prietenă adevărată te îndeamnă să-ți uiți defectele și grijile, însă nicidecum nu-ți reamintește despre niște lucruri care te afectează. S-ar putea să se bucure de nefericirea ta.

Te ironizează în mod public
Acest tip de comportament trebuie interpretat ca o dovadă de violență. Un prieten adevărat va glumi pe seama ta foarte discret și doar în prezența lui.

Îți urăște iubitul
O persoană care ține cu adevărat la tine, îți va împărtăși alegerile, chiar și atunci când vine vorba despre viața amoroasă. Ar trebui să se comporte cu amândoi la fel cum se comport cu tine personal.

Vorbește numai despre sine
Te caută doar ca să-ți mai împărtășească din griji și ca să se elibereze de emoții negative.

Profită de bunătatea ta
Te va găsi dacă va avea nevoie să ceară ceva cu împrumut sau dacă își va aminti că o poți ajuta, fără ca să-i ceri nimic în schimb.

Dă vina mereu pe tine, după ce o ajuți
Deși te roagă, cu lacrimi, să o ajuți în situații critice, o prietenă falsă te va învinovăți tot pe tine, dacă acest teatru i-a eșuat.

Îți distruge obiectele împrumutate
În cazul în care îi împrumuți un obiect prețios, de care are mare nevoie, prietena falsă îl va distruge sau îl va pierde, doar ca să te facă să nu te mai bucuri de el.

Mimează emoțiile pe care le transmite
De fiecare dată când vine în vizită la tine acasă, se comportă mieros și încearcă să-I cucerească pe toți cu emoții false. Se simte liberă să te ironizeze.

Cu prietenii răi, nu am nevoie nici de dușmani”, spune o veche zicală, care, însă, se dovedește a fi extreme de actuală. Prietenia falsă nu trebuie să facă parte din viața ta!

Distribuie articolul: