Unele vacanţe se petrec în familie, de la mic la mare, pentru că, nu-i aşa, nu-i nimic mai drag pe lume ca voia bună în familie. A sosit momentul să facem lista acelor destinaţii europene unde toată familia se va simţi minunat. E timpul să alegem, dacă nu am făcut-o până acum. 1. Sicilia, Italia

Ce ar trebui să alegeți: drumeţii pe Muntele Etna, relaxare pe plaja din Mondello, turul Văii Templelor (Agrigento) sau o vizită la Teatrul Massimo (Palermo).

 

2. Berlin, Germania

Ce ar trebui să alegeți: relaxare în cafenelele şi restaurantele destinate familiilor, aşa numitele “Kindercafés”, o plimbare prin parcul Tiergarten, o vizită la Grădina Zoologică (cea mai veche din Germania) sau turul monumentelor istorice, cum ar fi Zidul Berlinului sau memorialul Holocaustului.

 

3. Bruxelles, Belgia

Ce ar trebui să alegeți: turul Muzeului Benzii Desenate, o vizită culturalo-ştiinţifico-relaxantă la Atomium, ciocolateriile (cu măsură ).

 

4. Paris, Franţa

Ce ar trebui să alegeți: turul obiectivelor clasice pentru cei mari, dar fascinante pentru cei mici (vor rămâne cu cele mai frumoase amintiri), cum ar fi Muzeul Louvre, Catredrala Notre Dame sau Turnul Eiffel, şi, mai ales, distracţie ca-n cele mai frumoase vise la Disneyland.

 

5. Copenhaga, Danemarca

Ce ar trebui să alegeți: o vizită la faimoasa statuie Little Mermaid, turul castelelor de poveste, relaxare în Grădinile Tivoli (parc de distracţii ce datează din 1883), o plimbare cu bicicleta pe străzile oraşului.

 

6. Barcelona, Spania

Ce ar trebui să alegeți: neapărat o vizită prelungită în parcul Güell, program de plajă, lecţia de biologie şi, de ce nu, ecologie, la Acvariul din Barcelona.

 

7. Londra, Marea Britanie

Ce ar trebui să alegeți: ca şi în cazul Parisului, turul obiectivelor turistice clasice – Tower of London, Buckingham Palace, o “tură” în London Eye, plus relaxare şi lecţia gratuită de limbi străine în Trafalgar Square.

 

8. Munchen, Germania

Ce ar trebui să alegeți: turul castelelor de vis ridicate de Ludovic al II-lea al Bavariei, o vizită la Muzeul German (cel mai mare muzeu de tehnologie din lume), o plimbare cu rolele prin parcurile oraşului, relaxare în Parcul Englez (unul dintre cele mai mari din Europa) sau o vizită la Grădina Botanică.

 

9. Roma, Italia

Ce ar trebui să alegeți: clasicele, dar uimitoarele obiective precum Capela Sixtină, Vaticanul, Circo Massimo, Pantheon-ul, Forum-ul, lecţia despre diversitatea culturală în Piaţa Spaniei, relaxare şi distracţie la Grădina Zoologică, le gelaterie (iarăşi, cu moderaţie ).

 

10. Dublin, Irlanda

Ce ar trebui să alegeți: Turul Viking Splash, o vizită la ARK, centrul cultural destinat copiilor, un picnic în Parcul Phoenix, distracţie la Grădina Zoologică.

 

Mergeţi des în vacanţă în formulă completă? Ce aţi adăuga pe listă?

Sursa, Foto: Esky.ro 

Distribuie articolul: