Dacă te-ai săturat de cafea sau cantitatea consumată zilnic te pune în gardă, înseamnă că e timpul să-ți schimbbi obiceiurile. Treci la băuturi sănătoase și energizante. Iată cele mai bune 10 alternative sănătoase, delicioase şi potrivite tuturor gusturilor. Chaiul
Provenind din India, Chaiul este preparat din ceai negru, lapte şi condimente precum scortisoară, ghimbir şi cardamom. Acesta conţine mai puţină cofeină decât se găseşte în cafea, însă aroma îţi va păcăli creierul să creadă că nu bei altceva decât porţia zilnică de cafea.

Ceaiul verde
Ia-ţi doza zilnică de energie, la pachet cu numeroase alte beneficii pentru sănătatea ta, printre care antioxidanţii, estenţiali pentru a-ţi păstra frumuseţea. O ceaşcă de ceai are mai puţină cofeină decât cafeaua, aşa că poţi să consumi mai mult ceai pentru aceleaşi efecte.

Ceaiul de mentă
Menta are un rol calmant asupra stomacului şi are acelaşi efect asupra ta, ca şi atunci când ai fi trezit cu ajutorul sărurilor, aşa cum se făcea în trecut.

Ceaiul de lemn dulce
Deşi nu conţine cofeină, ceaiul de lemn dulce sprijină glandele suprarenale care sunt responsabile de rezistenţa la stres. Aşadar, ceaiul de lemn dulce este un excelent tonic, dar şi o sursă bună de energie.

Ceai de ginseng siberian
Cu o aromă inconfundabilă, ceaiul de ginseng siberian este o sursă de bună de energie care în plus, te va ajuta să te concentrezi mult mai bine. Acesta trebuie consumat constant pentru a avea efect maxim.

Suc de iarbă de grâu
Aşa cum plantezi de Sf. Andrei grâu, poţi să o faci cu încredere şi în restul anului, pentru doze zilnice de energie verde comprimată. Sucul de iarbă de grâu conţine vitamine esenţiale, minerale şi nutrienţi şi este foarte hrănitor. Acesta se digeră foarte uşor şi este asimilat rapid de organism.

Suc de rodie
Băut ca atare sau în combinaţie cu alte sucuri, transformat într-un coktail de energie la pahar, sucul de rodie este bogat în antioxidanţi şi are o aromă deosebită, dulce-acrişoară.

Smoothie verzi
Fructele şi legumele îşi aduc aportul de energie necesară, cu care să suplineşti lipsa cafelei din regimul alimentar zilnic. Experimentează permanent şi alege-ţi combinaţiile preferate de fructe şi legume pentru smoothie-uri pline de sănătate şi vitalitate. Aşadar, pune-ţi blenderul la treabă!

Pudră de roşcovă
Prepară această pudră ca pe cacao cu lapte. Rezultatul este o băutură delicioasă, plină de vitamine şi minerale, cu un conţinut impresionant de antioxidanţi şi fără pic de cofeină!

Apă cu lămâie
După ce piere efectul cafelei pe care ai băut-o de dimineaţă, oferă-ţi o doză nouă de energie într-un pahar de apă…cu lămâie! Zeama de lămâie va avea un efect puternic asupra simţurilor tale adormite, ce te va energiza instant. Adaugă şi două frunze zdrobite de lămâie şi vei obţine o băutură delicioasă.

Sursa: Cosmopolitan.ro

Distribuie articolul: