Ai idei bune şi încredere în doze mari? Crezi că ideea ta ar avea succes şi peste 10 ani? Ai nevoie doar de resurse pentru ca să-ţi materializezi planurile? Dacă ai fi în România, află că ai primi 10.000 de euro din partea statului, în cadrul programului “Femeia antreprenor”. Proiectul “Femeia antreprenor” a fost anunţat ieri de către ministrul delegat pentru IMM si Turism, Maria Grapini, care a precizat că nu există o limită de vârstă pentru candidate. “Femeile pot porni o afacere şi mai târziu. Sunt multe femei de 45 de ani, care nu găsesc de lucru şi sunt gata să pornescă propria afacere. Important este să-şi facă un plan de afaceri şi va primi acei 10.000 de euro, exact ca tinerii debutanţi”.

Potrivit acesteia, planul de afaceri va fi evaluat dupa mai multe criterii, în baza unui model stabilit pe calculator şi nu se va mai ţine cont de rapiditatea cu care a fost depus proiectul, eliminându-se principiul “primul venit, primul servit”. Proiectul va debuta la sfârşitul lunii iunie, suma totala disponibilă fiind de 500.000 de lei.

Şi în Republica Moldova au existat câteva tentative de implicare a femeilor în antreprenoriat, ce-I drept mai mult la nivel motivaţional decât financiar. În noiembrie anul trecut, a fost creată o platformă națională a antreprenoriatului feminin, în cadrul căreia s-au elaborat module de instruire a femeilor de afaceri și au fost create asociații naționale a femeilor antreprenor. Tot atunci BERD BAS Moldova a lansat programul „Femeile în afaceri” al cărui scop este de a promova şi încuraja femeile din Republica Moldova să-şi dezvolte o carieră în afaceri sau o afacere proprie.

Republica Moldova deține locul 10 în topul țărilor europene în ce priveşte participarea femeilor în afaceri, ponderea reprezentantelor sexului frumos în numărul total al oamenilor de afaceri fiind de 25 %.Numărul redus de femei implicate în afaceri este cauzat de dificultatea de obținere a creditelor și accesul limitat la finanțare din partea statului.

Sursa: finantare.ro