Tot mai sofisticate și, în același timp, simple, decorurile care se folosesc anul acesta pentru nunți, botezuri sau alte petreceri de familie. Pentru ce stiluri optează moldovenii și la ce să recurgem ca să avem un eveniment deosebit ne spun designerii echipei Zefir: Inga Zaiaț, Elena Florea Burduja și Mihai Croitoru.

Ce tendințe se remarcă anul acesta în materie de decor al nunților?
În 2015 sunt recomandate elementele naturale, romantice, simple dar elegante. Ca stiluri se menține încă stilul shabby chic, luxul romantic, desigur rustic și Gatsby style care a cucerit și inimile moldovenilor.
La nunțile de vară mirii vor opta pentru înscrierea la aer liber în stil european decorate cu flori vii de sezon. Desigur nu va lipsi și photocorner – ul, un mic spațiu dedicate ședințelor foto, decorat în stilul nunții cu elemente de mobilă, baner cu numele mirilor, obiecte decorative și flori vii.

Decor de nunta

Decor de nunta

Decor de nunta

Decor de nunta

Dar la petreceri de familie? La botezuri, pentru ce optează lumea?
Totul pornește sau de la tematica aleasă pentru eveniment sau de la stilul restaurantului. La cumetrii de mutle ori se optează pentru un personaj sau chiar un desene animat care se regăsește în toate elementele decorative – invitații, carduri de masă, banerul de la întâmpinarea oaspeților, tagurile din prăjitui sau numerele mesei, ș.a. Desigur, nelipsite sunt compozițiile florale vii sau în ghiveci.

cumetrie

cumetrie 1

cumetrie

Ce culori ar fi cel mai indicat sa alegem anul acesta ca să fim în tendințe?
Actuale rămân culorile pantone – pastelate și cât mai aproape de cele naturale. Totuși, culoarea anului este declarată Marsala, pentru nunțile în stil wild romantic decorate cu compoziții asimetrice de flori de sezon și multă verdeață.

Ramân în trend florile, cum să fie ele: naturale sau artificiale?
Pentru decorul nunții recomandăm florile vii. Varietatea generoasă de flori de sezon care există la noi ne oferă posibilitatea să creăm compoziții pe gustul oricui. Fie vorba de compozițiile pentru mese, decorul arcii sau buchetul miresei – florile de grădină sunt noul trend al anului. Actuale sunt formele asimetrice a compozițiilor și combinații neobișnuite de flori cu un accent de culori și contrast. Desigur în acest an rămân foarte actuale coronițele din flori vii, atât pentru mirese, cât și pentru nașe sau domnișoarele de onoare.

24
flori2

flori

Florile artficiale sunt acceptate totuși în cazuri excepționale când, de exemplu, mirii au ceremoniile în zile diferite și mireasa opteză pentru un buchet din flori artificial. Sau, ținând cont că durata de viață a unui buchețel din flori este doar câteva ore, propunem butoniere pentru mire și nași din flori artificial create de noi, din panglică de satin.

flori 3

Care a fost cel mai deosebit decor creat până acum de echipa Zefir?
Toate proiectele de decor realizate până acum au fost atât de diferite și unicale încât este desul de greu să evidențiem unul anume. De fiecare dată ascultăm mirii, încercăm să le înțelegem caracterul, gusturile și dorințele, ca mai apoi să creăm conceptul decorului care s-ar potrivi exclusiv lor. Pachetele de decor existente la noi sunt întotdeauna modificate și personalizate. Și dacă noi considerăm că e nevoie de careva elemente decorative care nu sunt incluse sau nu au fost cerute, nu ezităm să le adăugăm fără un recalcul suplimentar.

buchete

buchete2

Suntem foarte critici unul față de altul și în procesul de creare totul este realizat milimetru cu milimetru. De asta dacă nouă ne place rezultatul final, suntem siguri că va place și clienților.

De fapt ce elemente include un decor, pe care voi le puteți crea?
Zefir este un atelier de lucru manual. Fie vorba de nunți, cumetrii sau petreceri tematice noi creăm toate elementele manual. Un decor neapărat include papietăria, compozițiile florale și obiectele decorative. Obligatorie este zona pentru întâmpinarea oaspeților la restaurant. Fie cu arcă, ramă decorată cu stofă, flori vii sau baner cu numele mirilor.

14

15

16

96

10403375_740599705984004_5690182027462705907_n

După care masa mirilor și a invitaților cu o compoziție de flori vii și elemente de decor în stilul evenimentului. Photocorner-ul pentru sesiunea foto cu oaspeții. Restul elementelor sunt cele suplimentare – carte de urări, panoul pentru repartizarea oaspeților, mărturii, rame, lumânări, măsuțe sau etajere cu flori, și alte elemente mici careformează întreg ansamblul.

Foto: Zefir Manufacture

ZEFIR – accesorii lucrate manual.
Chișinău, Str. Decebal 23/2, bloc B, of. 12. Tel: 069611565, e-mail: office.zefir@gmail.com.
Distribuie articolul: