Trupa Zdob şi Zdub împlinește anul acesta, în luna noiembrie 20 de ani de activitate. Băieții sunt zilnic în sala de repetiţii, cu instrumentele acordate, glasurile încălzite şi hotărâţi să-şi surprindă din nou fanii. Pregătesc un turneu aniversar de excepţie, în toată Europa. Unde vor începe și unde vor încheia șirul concertelor, aflați mai jos.

20 de ani de la fondarea trupei – în 1994, în luna noiambrie am ieșit din studiou cu primele 4 piese ale băieților”, își amintește în cadrul reportajului Igor Dânga, producătorul formației.

Roman„Pregătim un turneu, ziua de naștere o începem la Moscova, unde așteptăm toți prietnii noștrii și unde vom cânta piese pe care nu le-am mai interpretat de 20 de ani. Avem concerte prin mai multe orașe din Europa, iar la final de an, pregătim un mega concert, ultimul din turneu, care se va ține la Chișinău”, spune Roman Iagupov pentru Jurnal TV.

Zdubii

Zdubii au impresionat mereu nu doar prin muzica lor, ci și datorită vestimentației foarte originale, cu motive tradiționale. Băieții au declarat că nu au un stilist de sfaturile căruia să țină cont, dar nici nu dau o avere pe ceea ce pun pe ei. „Nu suntem staruri pop, deci nici nu avem colecții de costume. Noi suntem o formație rock, iar costumul nostru e… unul la doi-trei ani”, au spus băieții, mai în glumă, mai în serios.

Zdubii

Băieții sunt foarte mândri că în cei 20 de ani, nu au reușite doar în muzică, ci și pe plan personal. Fiica lui Roman, solistul trupei, este fată mare deja și își face studiile în Israel. Turneele și plecările dese nu le afectează viața de familie, ori ei se laudă cu soții foarte înțelegătoare. „Acum este Wireless oriunde și noi putem comunica oricând cu soțiile și copii noștri. Fiecare ține controlul de la distanță”, se mai amuză Valeriu Mazilu.

Zdob si Zdub

Foto: Facebook.com

Distribuie articolul: