Faţetele dentare: reprezintă pelicule subţiri de ceramică, folosite pentru a schimba aspectul natural al dinţilor, fiind o soluţie de succes în situaţii în care dintele original prezintă mici imperfecţiuni de formă sau culoare, obturatii(plombe) vechi, dar şi în cazul în care există dinţi fracturaţi. Mai multe detalii la acest subiect ne oferă stomatologul Elena Popova.

Atunci când apelăm la aceste proceduri, dorindu-ne de fapt o dantură perfectă, trebuie să fim conștienți că fațetele dentare au atât avantaje, cât și dezavantaje. Stomatologul MelaDent Elena Popova explică:

Avantajele venirelor: „Îmbunătăţirea rapidă a esteticului dinților; Aceștia nu se colorează, spre deosebire de coroanele dentare artificiale; Faţetele au o grosime mai mică, necesită o şlefuire superficială, fără a scoate nervul dintelui; rezistă la pete cauzate de cafea, ceai şi fum de ţigară, fiind realizate din materiale de ultimă generaţie”, explică specialistul.

Citește și: Molarii de minte trebuie scoși – mit sau adevăr? Specialistul MelaDent explică

Dezavantaje: „Unul din primele ar fi costul ridicat. Apoi, pacientul trebuie să fie conștient că șlefuirea dintelui pentru aplicarea faţetei este o procedură ireversibilă, iar dintele va trebui să fie acoperit toată viaţa cu faţete sau coroane. În plus, odată cu fixarea faţetelor de dinte, este posibil să apară o mică sensibilitate la temperaturi calde şi reci, din cauza şlefuirii smalţului dentar. Din fericire, această senzaţie dispare de obicei, în decurs de câteva zile; Faţetele dentare nu sunt recomandate pacienţilor care scrâşnesc noaptea din dinţi (suferă de bruxism)”, mai spune stomatologul Elena Popova.

Orice dinte cu problemă are nevoie de un specialist calificat. Adresați-vă cu încredere!