Industria muzicală autohtonă se poate lăuda cu o voce unică. Valeria Stoica își cucerește din nou publicul cu o piesă în stil indie pop.

Valeria Stoica rămâne fidelă stilurilor indie/indie folk/indie pop, influența cărora le veți simți neapărat în cea de-a doua piesă din primul ei album de debut, lansată ieri.
„Este un stil de muzică ușoară, sinceră și nu neaparat comercială, care desigur se trage mai mult de la artiștii de peste hotare, eu sper însă să familiarizez și meleagurile noastre cu acest gen de muzică”, a declarat pentru Ea.md Valeria Stoica.
Textul și linia melodică pentru chitară a piesei „Distanțe” au fost compuse de Valeria, iar aranjamentul e semnat de talentata Anastasia Lazarencu. Regizorul videoclipului „Distanțe” este Nicu Dragan. 
„Am filmat acasă, pe plaiul natal Nisporeni, și am implicat localnicii. Băieții cu trompetele din clip învață la școala muzicală din Nisporeni. În ziua filmărilor a fost destul de frig mai ales spre seară, căci era important să prindem lumina apusului, dar ne-am mobilizat repede și în scurt timp, după filmări, deja eram acasă lânga sobă”, ne-a mai povestit tânăra artistă.
16992344_1280798191985710_6488566027966868055_o
Veți vedea și în acest videoclip că Valeria nu se desparte de chitară, mai în vârstă decât ea. Are o vechime de peste 20 ani și este prima chitară din viața artistei.  Celor care nu cunosc le spunem că Valeria are doar 20 de ani și este originară din Nisporeni, dar acum își face studiile la Academia de Teatru, Muzică și Arte Plastice din Chișinău, specialiatea Regie film și TV. La întrebarea dacă intenționează să participe vreodată la concursul muzical Eurovision, Valeria ne-a răspuns:
„Nu am participat și nici nu cred că am să particip la Eurovision vreodată, fiindcă nu e formatul meu. Nu îmi este nici interesant și nici nu cred că e potrivit pentru stilul de muzică pe care eu îl abordez. Prefer să fiu cât mai aproape de oamenii cărora le place ce fac eu într-un mod firesc.”
 
Foto: arhivă personală

Distribuie articolul: