Nai, țambal, chitară bass și percuție . Aceste sunete au fost combintate original într-o piesă veche de 16 ani, care a obținut recent un aer nou, datorită interpretării lui Vladimir Presnyakov fiul.

Piesa lansată în 1989 este un pordus al formației „Provincia” și interpretului de muzică ușoară, Vladimir Presnyakov tatăl. Aceasta a fost însrcisă pe unicul album al formaiției, lansat în anul 1989.

Motivle muzicale tradiționale moldovenești nu sunt deloc întâmplătoare. Formația „Provincia” a fost fondată de un grup de muzicieni din Chișinău: Vladimir Nepotu (chitară bass), Vladimir Capșa (chitară), Iurie Berdea (percuție). Majoritatea compozițiilor muzicale erau scrise în stilul folk-rock moldovenesc.

Foto: allfun.md

Foto: allfun.md

 

Goniți de pericolul KGB-ului local, mebri iformației au plecat spre Sankt Petersburg, unde au schimbat și denumirea formaiției din „Stupeni” (Trepte) în „Provincia.” Din 1989 formația s-a redenumit „Modest,” iar lista de vedete cu care s-au întâlnit pe scene și țările în care au dat concerte, este impresionantă.

Piesa „Aurica” a fost acutaizată prin vocea lui Presnyakov fiul.

Oare va redeveni hit la noi? Audiție plăcută!

Distribuie articolul: