Dacă visezi la o podoabă capilară mai lungă trebuie să știi că este foarte important ce produse consumi! Vitaminele sunt primele care-ți vor veni în ajutor, vezi mai jos care sunt cele mai importante pe care nu trebuie să le neglijezi dacă visezi la un păr mai lung.

Acizi grași omega 3

Aceștia sunt buni atât pentru hidratarea scalpului cât și pentru hrănirea firelor de păr și stimularea creșterii acestora. În plus, redau elasticitate părului, prevenind ruperea și uscarea vârfurilor.

Cele mai importante surse de omega 3: somon, ton, varza de Bruxelles, nuci, alune, semințe de in, ulei de rapiță.

Zinc

Menține scalpul sănătos și stimulează creșterea și repararea țesutului. De asemenea, reglează hormonii (inclusiv testosteronul) și menține productivitatea glandelor de la nivelul scalpului, stimulând creșterea părului. Nu trebuie exagerezi însă, deoarece un nivel crescut de testosteron poate cauza căderea părului. Potrivit Office of Dietary Supplements, 11mg pe zi este cantitatea de care ai nevoie.

Cele mai importante surse de zinc: carne de vita, ficat, stridii, naut si germeni de grau.

Proteine

Atât mușchii cât și părul au nevoie de proteine. Dacă mănânci prea puține proteine, încărunțești, spune Bauman. Optează pentru o dieta bogată în proteine de bună calitate.

Cele mai importante surse de proteine: iaurt grecesc, gălbenuș de ou, alune, fasole, varză, mazăre, linte, tofu, carne de pui și de curcan.

Fier

Acest mineral este cheia către o circulație sanguină sănătoasă. Dacă ai o deficiență de fier, nu mai ajunge la scalp suficient sânge cu oxigen, esențial pentru creșterea părului.

Cele mai importante surse de fier: vegetale verzi, cereale integrale, fasole, carne roșie, carne de curcan, scoici, midii, stridii și gălbenuș de ou.

Vitaminele A și C

Ambele vitamine contribuie la producerea sebumului, substanță uleioasă pe care o elimină foliculii de păr. Sebumul este un balsam natural care împiedică ruperea părului. Vitamina C crește cantitatea de fier din sânge, în timp ce vitamina A menține sănătatea scalpului, potrivit lui Bauman.

Cele mai importante surse de vitamina A și vitamina C: spanac, brocoli, cartofi dulci, dovleac.

Magneziu

Magneziul este al patrulea cel mai abundent mineral din organism și este folosit în mai mult de 300 de reacții biochimice, inlusiv creșterea părului, potrivit National Institute of Health.

Sursa: AndreeaRaicu.ro

Distribuie articolul: