HelpAge Internațional lucrează cu şi pentru persoanele în etate din întreaga lume în peste 65 de ţări. Din anul 2007, HelpAge a iniţiat campania globală „Vârsta Cere Acţiuni”, desfășurată pentru a pune în discuţie problemele cu care se confruntă persoanele în etate, oferind posibilitate acestora să interacţioneze cu autorităţile şi să-şi expună punctul de vedere asupra modului în care pot obţine un trai decent şi sănătos.

Astfel, HelpAge Internațional își propune ca la data de 1 octombrie 2014, să desfășoare Campania „Vârsta Cere Acţiuni” care are scopul de a contribui la crearea unei imagini pozitive a persoanelor în etate prin prezentarea potențialului valoros a acestora în cadrul unei Șezători Naționale a Persoanelor în Etate.

Șezatoarea va fi plină de cîntec, poezie şi spirit de tradiţie moldovenească, înfrumuseţată cu povestiri ale vîrstnicilor, cu expoziţii de artizanat etc. Evenimentul va servi drept o platformă interactivă pentru discuții și propuneri privind îmbunătăţirea situaţiei persoanelor în vîrstă din întreaga ţară.

Acțiunea va avea loc la data de 1 octombrie 2014 începînd cu ora 10.00 lîngă Arcul de Triumf din Chișinău, la care vor participa peste 60 de Voluntari – persoane în etate din 12 localități ale Republicii Moldova. Evenimentul se va desfășura sub egida Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei în parteneriat cu Fondul ONU pentru Populaţie.

P

Distribuie articolul: