Vine iarna, iar o dată cu ea se mărește și dorința de a lenevi toată ziua în casă la călduț, mâncând tot ce ne poftește suflețelul. Nu trebuie, însă, să uităm de corpul nostru care suferă cel mai mult până la urmă. Pe durata lunilor de iarnă, în dependență de alimentația noastră, acesta poate suferi schimbări radicale.

Iată câteva sfaturi în general, de cum să ne menținem în formă pe perioada de iarna.

Bea apă! Multă apă! Iarna, persoanele nu prea consumă multe lichide, o greșeală enormă. Organismul elimina lichide pe toată perioada anului iar noi trebuie mereu să le repunem. Putem înlocui apa cu ceaiul.

Pe timp de iarnă, supele sunt o alegere perfectă. Combinați cele mai bune și proaspete legume și o să aveți parte de o mâncare sănătoasă ca la carte, fără a adăuga în kilograme.

Nu uitați să faceți exerciții fizice. Sportul e important în fiecare anotimp al anului.

exercitiifizice

Pastele făinoase cu sos alb sau foarte elaborate se transformă într-o mancare foarte calorică, de aceea înlocuiți sosul alb cu sosul de roșii.

Consumați salate! Legumele sunt importante pentru o bună funcționare a organismului. În perioada iernii legumele pot fi coapte, fierte sau grilate.

Consumați fructe în fiecare zi, și dacă e posibil, alegeți-le pe cele bogate în vitamina C (portocale, lămâie, kiwi, căpșuni etc…), deoarece minimizează posibilitatea de a răci.

Consumul de băuturi alcoolice deobicei se mărește în această perioadă, ceea ce mărește considerabil caloriile in organism. Moderația e fundamentală! Nu uitați că fiecare gram de alcool are 7 kcal.

 

                                                                               Autor: Alina Borta, studentă, Portugalia

Distribuie articolul: