Ne bucură faptul că tot mai multe femei aduc speranță în campania #Cumamnăscut și ne demonstrează că în republica Moldova avem medici și cadre medicale cu adevărat profesioniste. Este și cazul creatoarei de haine Vika Tutunaru, care ne-a relatat povestea celor două nașteri atât de frumos și motivant.

Două nașteri diferite, însă la fel ca atitudine din partea doctorilor

„Mă mândresc cu cele două nașteri pe care le-am avut. În primul rând sunt încântată de copilașii noștri, care au venit pe lume asistați de medici competenți și cu o atitudine foarte omenească. Prima naștere a fost prin cezariană, în 2015 și vreau să menționez că a fost absolut gratuit totul, nimeni nu mi-a pus taxe sau mi-a sugerat că trebuie să mulțumesc pe cineva. A doua naștere – naturală, în 2017. La fel nu am dat bani nimănui, pr omenesc am găsit de cuviință la final să le dau câte o mulțumire, un mic dar, însă nici vorbă despre bani”, susține Vika, mamă a doi băieței.

Citește și: #Cumamnăscut aduce istoria unei mame profund recunoscătoare doctorilor: „Nu am dat niciun ban!”

Un medic profesionist, care și-a făcut meseria la cel mai înalt nivel

„La ambele nașteri am fost supravegheată de megaprofesionistul medic Iurie Cărăuș, din cadrul Centrului Mamei și al Copilului. Multe nu am să povestesc pentru că totul a decurs foarte repede. Tot ce țin eu minte din cele două experiențe de a naște este că am primit comportament foarte amabil din partea întregului colectiv, iar pentru asta le mulțumesc din suflet”, mai precizează autoarea mesajului.

Soțul nici nu a realizat că a fost prezent la naștere

„Următoarea naștere aș alege cezariană. Trecând și prin naștere naturală și prin cezariană pot spune că e mai ușor de suportat cea din urmă. Apropo nașterea naturală la fel a decurs foarte repede (cred că în jur de 15 minute).  Soțul nici nu a realizat că e prezent la naștere pentru că de acasă am stabilit că el nu dorește să asiste, iată că a fost altfel, iar acum ne amintim cu drag de acest lucru. Mă mândresc cu cei doi băieței sănătoși pe care îi avem și un soț foarte iubitor și înțelegător. Le doresc mult succes tuturor femeilor care urmează să nască”, a mai notat Vika Tutunaru.

Nota redacției: Dacă vrei să ne împărtășești istoria ta despre Cum ai născut în Republica Moldova, dacă vrei ca povestea ta să fie auzită scrie-ne la EA@interakt.md, iar noi o vom publica, cu numele sau sau sub anonimat, așa cum vei prefera. Ne poți mărturisi și istorii pozitive, ne poți spune despre doctorii sau cadrele medicale calificate care ți-au lăsat o impresie bună și crezi că lumea merită să știe despre ei. #Cumamnăscut

Citește și: „Am oferit bani și nu îmi pare rău!” O mămică își povestește experiența de naștere la Spitalul Nr.1