Să recunoaștem: dieta vegană nu mai este de mult timp o modă, ci un adevărat mod de viață al oamenilor sănătoși, aflați în contact foarte strâns cu natura. Prin eliminarea, din dieta zilnică, a ingredientelor de proveniență animală, dar și prin combinarea corectă a celor de origine vegetală, organismul nostru devine sănătos și puternic. Ce avantaje incontestabile aduce cu sine veganismul, vă spunem mai jos.

1. Prin dieta vegană, organismul tău va obține suficiente proteine sănătoase, de origine vegetală. Nu mai este nevoie să consumi carne roșie, pentru a dobândi proteine și grăsimi. Include în dieta zilnică mai multe produse vegetale, care conțin la fel de multe proteine: fasole, nuci, orez integral, ciuperci, frunze de salată, goji uscate etc.

2. Reduci riscul de multiplicare a celulelor canceroase în organism. Tumorile se alimentează cu carne și lactate. Studiie arată că eliminarea cărnii din alimentație contribuie la prevenirea cancerului de colon. O dietă bogată în cereale integrale și legume scade șansele de dezvoltare a cancerului mamar și a celui de prostată.

3. Dieta vegană te ajută să pierzi în greutate. Vei reuși să slăbești mult mai ușor decât oamenii care consumă carne, ouă și produse lactate. Prin urmare, vei ști deja să înlocuiești alimentele nesănătoase cu produse organice! Fibrele din vegetale te pot ajuta să slăbești văzând cu ochii!

4. Vei reuși să excluzi din alimentație mâncarea procesată și prelucrată termic, care nu este benefică pentru organism. Stilul vegan de alimentație presupune uzul produselor foarte puțin sau neprelucrate termic, care își păstrează toate proprietățile „magice”. Pe lângă faptul că vei evita consumul de aditivi alimentari, vei consuma alimente savuroase și vii. 

5. Îți vei îmbunătăți aspectul pielii, al părului și al unghiilor. Persoanele care nu mai consumă alimente de orgine animală, declară că vitaminele pe care le consumă din alimentele vegetale îi ajută să capete o piele netedă și radiantă. Obții unghii mai puternice și un păr mai viguros. 

6. Dacă vei învăța să te alimentezi corect, îți vei crește nivelul de energie în organism. Dieta vegană este soluție pentru oamenii care simt oboseală permanentă. Consumați mai mult fier – compus care se regăsește în verdeață precum e varza sau spanacul. Fructele sunt izvoare nesecate de energie.

7. Reușești să-ți întărești imunitatea. Dieta vegană înseamnă consumul de nutrienți necesari pentru stimularea imunității. Legumele, cerealele și fructele sunt cele mai bune „medicamente”, care previn îmbolnăvirile și adresările la medic.

8. Vei căpăta o viață mai lungă. Veganii trăiesc, în medie, cu 5 ani mai mult decât oamenii care mănâncă regulat carne, lactate și ouă. Renunțarea la aceste alimente te poate ajuta să te bucuri mai mult timp de viață!

9. Vei salva viața mai multor animale. Pentru mulți vegani, contează foarte mult starea interioară pe care le-o trezesc alimentele. Mulți oameni au devenit vegani după ce au aflat cum se prepară mezelurile și cum ajung animalele la abator. Veganismul este o ocazie perfectă să adopți un animal de companie.

10. Organismul tău va asimila mai multe fibre! Consumul de fructe și legume bogate în fibre te poate ajuta să-ți tratezi sistemul digestiv și să-l ajuți să lucreze fără probleme!

Te-am convins? Citește și:

Are 73 de ani, arată ca de 33 și doar cruditățile o ajută să rămână tânără și sănătoasă

Foto: cnjtc.com, screen-wallpapers.com, my-face-is-on-fire.blogspot.com

Sursa: amerikanki.com

Distribuie articolul: