Răsfoiam într-o zi pagina de Instagram și am descoperit un profil care mi-a furat privirea. Multe poze alb negru și un chip atât de expresiv. Sigur e un model internațional, mi-am zis eu, dar stai așa, numele e românesc, Vera Iurciuc. 

Vera știe să capteze obiectivul, iar fotografia este marea ei pasiune. Totul a început acum mai mulți ani când și-a dat seama  că aparatul foto i-a devenit un bun prieten și confident. A fost imaginea multor branduri de la noi până a ajuns la Milano și Paris.

Cum a ajuns acolo? muncind foarte mult!

„Am lucrat mult și mi-am făcut un portofoliu bogat.”

Vera mi-a spus un lucru care m-a mirat extrem de tare: „ În Republica Moldova nu e solicitat tipajul meu. Fetele înalte și cu părul lung sunt cele mai cotate, eu nu mă încadrez în această categorie.”

Mi se pare atât de feminină și expresivă, încât greu mi-a fost să cred aceste cuvinte.

Până la 21 de ani  avea un păr lung, dar într-o zi a decis că renunțe la el, iar acum, ironia sorții este model pentru mai multe branduri de produse pentru păr din Europa.

Zece zile pe lună le petrece peste hotare, acolo unde pasiunea ei pentru fotografie a devenit un job, dar de fiecare dată se întoarce acasă cu nerăbdare la fetița ei.

Am întrebat-o ce i-ar trebuie unei fete pentru a deveni model, eu bineînțeles am crezut că trebui să aibă cel puțin 1.70 și să o siluetă silfidă, dar se pare că asta nu e deajuns.

„Nu înălțimea și figura o fac pe o fată model. Desigur că pentru podium e nevoie de o anumită structură a corpului, dar în primul rând contează personalitatea, profesionalismul și manierele.”

Care e cheia succesului în acest domeniu. Nu, nu e vorba doar de cum arăți.

„Trebuie să iubești ceea ce faci și să înțelegi că este un domeniu în care trebuie să muncești încontinuu.”

 M-a frapat modestia ei și m-a rugat să nu fac din ea un model internațional sau o vedetă căci nu se simte deloc așa. Ea face ce îi place. Fotografia ei este artă, iar arta trebuie admirată. Vera mi-a demonstrat că modeling-ul nu înseamnă doar picioare lungi și siluetă perfectă.

Noi ne mândrim cu fete ca tine, Vera! 

Distribuie articolul: