Ingrediente: 1 - sfeclă roșie (mare); 6 felii - pâine de casă sau colac; 150 gr. – cremă de brânză; O mână de rucola; Sare și piper negru.

Mod de preparare:
1. Fierbe sfecla roșie circa 25 de minute sau până ce devine moale.
2. Scoate sfecla roșie din apă și las-o să se răcească complet. Curăț-o de coajă și taie-o rondele subțiri. Asezoneaz-o cu sare și piper după gust.
3. Spală bine rucola sub jet de apă rece, zvânt-o și taie-o mășcat.
4. Unge 2 felii de pâine cu cremă de brânză. Pe una din ele așează rondelele de sfeclă roșie și rucola, acoperă cu cealaltă felie unsă. Fă același lucru cu celelalte ingrediente.
5. Încinge tigaia la foc mediu.
6. Pune sandwichiuri-le pe tigaie și rumenește-le pe ambele părți. Scoatele de pe tigaie, taie-le în două și servește-le cu plăcere. Poftă bună.

Sugestii:
Pentru crema de brânză pregătită în casă: Pune brânza de vaci (moale) într-un castron și freac-o până devine omogenă. Condimentează cu sare și piper după gust. Amestecă până obții o consistență cremoasă și omogenă.