O gustare sănătoasă nu este neapărat una greu de gătit. Cea pe care ne-o prpune Valeria ne va lua puțin timp, însă va fi foarte delicioasă.

Ingrediente:

400 gr. – aluat foietaj

250 gr. – bacon (tăiat felii subțiri)

200 gr. – cașcaval ras

1 ou bătut

2 linguri – muștar

Făină pentru pudrat

Ulei vegetal

Mod de preparare:

Încălzește cuptorul la 180 de grade C.

Întinde aluatul pe o planșetă pudrată cu făină și subțiază-l puțin. Întinde muștarul peste aluat.

Rade deasupra cașcaval, după care taie aluatul în fâșii de 2-3 cm. pe lățime și de circa 15 cm. pe lungime.

Acoperă fiecare fâșie cu câte o felie sau 2 de bacon în așa fel încât să o acopere complet.

Răsucește fâșiile în spirale.

Unge o tavă de copt plată cu puțin ulei și aranjează spiralele de foietaj pe ea. Unge-le cu ou bătut și pune-le la cuptor pentru circa 20 de minute sau până ce saleurile se rumenesc frumos. Poftă bună.