Vă este dor de Pizza? De pizza făcută acasă? Iată o rețetă simplă și rapidă.

pizza 2Ingrediente:
800 gr. – aluat foietaj
Făină pentru pudrat
1 ou bătut
150 gr. – cașcaval (ras)
5 – 6 linguri – piureu de roșii (sau ketchup)
½ linguriță – oregano uscat
Sare
Ulei (pentru a unge tava)

Mod de preparare:
1. Încinge cuptorul la 180 grade C.
2. Pe o planșetă presărată cu făină, întinde aluatul într-o formă dreptunghiulară de câțiva milimetri grosime.
3. Într-o farfurie pune piureul de roșii sau ketchup-ul împreună cu oregano și puțină sare (pentru gust), amestecă ingredientele până se încorporează.
4. Întinde sosul de roșii pe toată suprafața aluatului (lăsând circa 1 cm. pe la margini). Deasupra presară cașcavalul ras.
5. Rulează strâns aluatul din partea cu lungimea mai mare, după care cu un cuțit bine ascuțit taie felii de circa 3 cm.
6. Unge o tavă plată de copt cu ulei.
7. Aranjează rulourile pe orizontală în tava pregătită anterior. Unge-le cu ou bătut și pune-le la cuptor pentru circa 20 de minute sau până ce rulourile se rumesc frumos. Poftă bună.

Alte rețete gustoase pe Valeriesfood.md.

Distribuie articolul: