1 kg. – cartofi albi
40 gr. – unt
250 gr. – lapte fiert (fierbinte)
Un praf de nucșoară rasă
Sare şi piper negru

Mod de prepare:
1. Curăță și taie cartofii cubulețe, apoi pune-i la foc mediu în apă cu puțină sare și fierbe-i circa 20-25 de minute sau până ce înfingi furculița în câteva cubulețe de cartofi iar aceasta va intra ușor, atunci înseamnă că cartofii sunt fierți bine.
2. Scurge cartofii de apa în care au fost fierți și începe să-i strivești cu un pasator manual pentru cartofi.
3. Adaugă treptat untul și laptele și amestecă ușor până ajungi la consistența dorită.
4. Adaugă nucșoara rasă și condimentează cu sare și piper negru, mai amestecă puțin și servește-o imediat cu orice tip de carne, legume sau sos dorești. Poftă bună.

Mai multe rețete și fotografii pe Valeriesfood.md

Distribuie articolul: