Ingrediente: Pentru clătite: 6 linguri – făină albă 30 gr. - unt 2 ouă 2 pahare - lapte Sare Pentru sos: 250 ml. – lapte 2 linguri – făină albă 3 linguri – parmesan ras 1 lingură – pătrunjel tocat 30 gr. – unt 1 vârf de cuțit – nucșoară rasă Sare și piper negru Pentru umplutură: 200 gr. – ciuperci Champignon 1 lingură – pătrunjel tocat 1 cățel de usturoi 3 linguri – ulei de măsline sau de floarea soarelui Sare și piper negru

Mod de preparare:
clatite1. Mai întâi prepară aluatul pentru clătite. Pune făina cernută, puțină sare, un pahar cu lapte într-un castron și amestecă bine pentru a nu se forma cocoloașe. Încorporează ouăle și cel de-al doilea pahar cu lapte.

2. După ce ai obținut o compoziție netedă și omogenă, adaugă untul topit și puțină sare. Acoperă aluatul cu o folie alimentară și pune-l la frigider să se odihnească 30 de minute.

3. Unge tigaia cu unt și pune-o la foc să se încingă. Toarnă un polonic mic de aluat și rotește-o pentru ca aceasta să se întindă pe toată suprafața tigăii într-un strat cât mai uniform. Când marginile clătitei încep să se desprindă de tigaie, întoarce-o și las-o circa 10-15 secunde, apoi scoate-o pe o farfurie. Procedează la fel până când termini tot aluatul.

4. Pentru umplutură: curăță, spală și taie ciupercile mărunt. Încinge uleiul într-o cratiță și adaugă usturoiul. Pune ciupercile și călește-le circa 15 minute și adaugă pătrunjelul, apoi potrivește gustul de sare și piper.

Continuarea rețetei o găsiți pe Valerie’s Food

Distribuie articolul: