E sărbătoarea noastră! Haideți să ne delectăm cu ceva dulce și foarte gustos!

IMG_2892siteIngrediente:
Pentru crusta de biscuiți:
270 gr. – biscuiți cu lapte
80 gr. – unt (topit)

Pentru umplutură:
300 gr. – Mascarpone
200 gr. – smântână dulce 23%
2-3 linguri – zahăr pudră
Sucul de la ½ de limetă
½ păstaie de vanilie sau 1 linguriță esență de vanilie

Mod de preparare:
1. Sfărâmă biscuiții într-un blender până devine pudră, după care adaugă untul topit și mai mixează câteva secunde până se încorporează cele două ingrediente (textura se aseamănă cu nisipul umed). Pune amestecul obținut într-o tavă cu marginea detaşabilă și presează-l bine (să fie circa 2-3 cm. și pe margini).
2. Între timp adaugă într-un bol mascarpone, smântâna, sucul de limetă, vanilie și 2-3 linguri de zahăr în dependeță cât de dulce vrei să fie. Amestecă bine compoziția până devine cremoasă și fără cocolașe.
3. Toarnă compoziția obținută peste crusta preparată inițial.
4. Pune cheesecake-ul în frigider pentru 6-8 ore.
5. Scoate cheesecake-ul din frigider și servește-l imediat. Poftă bună.

Alte rețete delicioase găsești pe Valeriesfood.md

Distribuie articolul: