Cine spune că legumele nu pot fi componente ale unui desert gustos greșește amarnic. Valeria Țurcan ne demonstrează că ele pot fi foarte gustoase, chiar și într-un chec cu nuci - așa cum nu ai mai mâncat vreodată!

morcov 2Ingrediente:
2 pahare – făină albă
2/3 pahar – zahăr granulat
½ pahar – zahăr brun
Suc de la o portocală
½ cană – ulei de floarea soarelui
3 pahare – morcov ras
1 pahar – nuci
2 lingurițe – praf de copt
½ linguriță – sodă de mâncare
½ linguriță – sare
1 linguriță – scorțișoară
4 ouă
1 linguriță – extract de vanilie
Unt (pentru a unge tava)

Pentru decor:
Zahăr pudră

Mod de preparare:
1. Încălzește cuptorul la 170 de grade C.
2. Mixează ouăle cu zahărul granulat și cu zahărul brun. Adaugă uleiul, sucul de portocale și extractul de vanilie, amestecă bine până ce se vor încorpora toate ingredientele.
3. Adaugă în compoziția lichidă ingredientele solide – făina, praful de copt, soda de mâncare, sarea, scorțișoara și amestecă-le bine. Mixtura trebuie să fie fără cocoloașe.
4. Pune în compoziție morcovul ras și nucile întregi sau mărunțite (după plac) amestecă tot și treci la etapa următoare.
5. Toarnă aluatul într-o tava de copt unsă cu unt și întinde-l uniform pe toată suprafața.
6. Coace checul 45-50 de minute.
7. Scoate checul și lasă-l să se răcească, apoi scoate-l din tavă și presară-l cu zahăr pudră.

Sugestii:
Folosește un băț de chibrit pentru a verifica checul, dacă iese curat atunci checul este gata.

Alte rețete deosebite dăsești pe Valeriesfood.md