Este cea mai bună prietenă a ființelor pe patru lăbuțe. Valeria Burlacu la cei 21 de ani a reușit să salveze în jur de 60 de animăluțe părăsite de stăpâni și le-a găsit o nouă casă. 

Este studentă la Facultatea de Jurnalism și Științele comunicării, dar pe lângă studii își dedică mai tot timpul liber, marilor pasiuni, una dintre care este îngrijirea animalelor fără adăpost.

Valeria Burlacu: „Sunt o mare iubitoare de animale. De mică am fost învățată să le ajut cum pot, astfel de când mă cunosc, cred că am salvat peste 60 de animaluțe. Trăiesc în sat, de aceea spațiul îmi permite. Nu-i pot păstra pe toți din mai multe motive. Părinții, deși înțeleg și mă ajută, nu prea îmi permit să o fac, pe lângă asta animăluțele au nevoie de foarte multă mâncare, iar la acest capitol nu este chiar ușor, din motive financiare. De aceea, soluția mea este să le fac fotografii și să le postez pe site-urile de socializare. Acolo găsesc multe inimioare bune, care adoptă aceste suflețele. Vecinii mei deja îmi cunosc pasiunea, astfel deseori găseam pisici și căței în sacoșe, chiar la poartă.”

„A fost un caz care pur și simplu m-a înduioșat. S-a întâmplat că am găsit un cățeluș micuț de tot, iar pisica având deja pui mici, l-a primit și pe el să mănânce.

Recent, am găsit trei pisicuțe lângă un pod din apropierea casei mele. Evident le-am luat, le-am spălat împreună cu mama mea și le-am hrănit, iar timp de o săptămână am reușit să-i dăruiesc”, a mai povestit tânăra.

„În acest moment îngrijesc de opt pisici și șase căței, dintre care patru căței și patru pisici sunt niște pui micuți cărora trebuie să le găsesc o casă”, a dezvăluit Valeria.

Dacă vă doriți un prieten bun și devotat, care să vă elibereze de energia negativă și să o transforme în una pozitivă, atunci o puteți găsi pe Valeria pe pagina ei de Facebook.