Medicul nutriționist Maria-Victoria Racu ne dezvăluie care sunt beneficiile curmalelor, substituent perfect al zahărului, cu o cantitate mare de vitamine greu de obținut din alte alimente și care diminuează durerile din timpul travaliului.

Dulceața fructelor tropicale

Dulci, cu o textură moale și consistentă, culoare brună închis- în stare uscată.

Mai puțin dulci, amărui chiar, pline de fibre și mai consistente, în culori ce variază de la galben deschis până la roșu închis, în stare proaspătă.

Desigur – curmalele. Le cunoști de pe rafturile autohtone, în stare uscată mai mult. O gustare perfectă: comodă, compactă și foarte nutritivă. Dacă încă nu ai încercat-o, iată câteva argumente care ar putea să te convingă:

  • Un profil nutritiv excelent. Desigur, datorită evaporării apei și a tehnologiei de uscare cantitatea de calorii în curmalele uscate este mai mare decât în cele proaspete. Dar! Împreună cu această cantitate de calorii crește și cantitatea de vitamine, minerale și fibre. Magneziu, Cupru, Mangan, Fier și Vitamina B6. Toate bune și toate absolut disponibile.
  • Bogate în fibre. Îmbunătățirea digestiei, reglarea glicemiei și alimentarea microflorei intestinale- doar câteva beneficii ale adaosului fibrelor în meniul zilnic. Abilitatea de a regla nivelul de zahăr eliberat în sânge te va izbăvi de poftele necontrolate. Încearcă și vei observa rezultatul. În plus, adaosul a 7 grame de fibre cu fiecare 100 de grame consumate este o cantitate destul de bună.
  • Poate îmbunătăți funcția cerebrală. Studiile medicale de laborator demonstrează o legătură directă între consumul moderat, regulat de curmale și reducerea riscului de boli neurodegenerative, precum boala Alzheimer. Da, da, consumul moderat. Nu sunt curmalele medicamentul, minune. Doar un ajutor în menținerea sănătății tale. Alături de alți factori, la fel de importanți.
  • Ușurează perioada de travaliu. Un studiu medical efectuat asupra femeilor aflate în ultima lună de sarcină a demonstrat o ușurare a parcursului acestei perioade din procesul nașterii naturale cu 20% la un consum a 6 curmale pe zi. În plus, mai ții minte? Vitamine, minerale și energie pentru un organism în perioadă fiziologică importantă și altul, în creștere și dezvoltare.
  • Îndulcitor natural excelent. Datorită fructozei pe care o conțin și a gustului asemănător cu cel al caramelei, curmalele sunt o alternativă demnă zahărului alb din comerț. Desigur, datorită fibrelor și antioxidanților. Le poți adăuga prin mixarea acestora în blender împreună cu o cantitate de apă până obții o pastă de o consistență omogenă. Ești în căutarea de alternative sănătoase zahărului? Încearcă această opțiune.

Sper că argumentele date te-au convins cel puțin să încerci să optezi pentru curmale atunci când îți vei pregăti pachețelul de energie pentru o zi de muncă sau vei fi pe calea de a prepara un desert sănătos pentru familia ta. Utilizează curmalele alături de nuci, semințe și cașcavalurile tari pentru un plus de beneficii.

Fii atent la alegerea ta!

Medicul nutriționist, Maria-Victoria Racu.

Vezi și: Este Ziua Mondială a Alimentației! Medicul nutriționist aduce 5 argumente simple, dar puternice să mâncăm sănătos