Spectacol aniversar deosebit la  Teatrul Național „Eugene Ionesco”. Actorii și spectatorii o vor omagia pe celebra Chirița, ajunsă la un sfert de veac de când se joacă pe scena de la Ionesco.

Comedia „CHIRIȚA ÎN PROVINCIE” în regia lui Petru Vutcărău, împlinește 25 de ani. Mai mulți actori au jucat rolul celebru deja, iar distribuția din spectacol s-a schimbat de-a lungul timpului. A rămas însă cel mai emblematic spectacol al teatrului, adunând și acum sala plină.

Pe 22 și 23  decembrie „CHIRIȚA ÎN PROVINCIE” vă invită la Balul ei unde veți fi delectaţi cu vin domnesc şi plăcinte gustoase. Informații despre bilete aflați la casa teatrului (telefon 022-233-833 / 079-233-833) sau pe iticket.md.

Pe 26 decembrie 1993, pe scena Teatrului „Eugene Ionesco”, avea loc premiera comediei “CHIRIȚA ÎN PROVINCIE”, în regia lui Petru Vutcărău, cu Igor Chistol în rolul Chiriței. S-a jucat cu mare succes timp de peste 10 ani, iar în 2007, după o pauza de câțiva ani, spectacolul s-a reluat, de data aceasta cu Veaceslav Sambriș în rolul central. Din 2013  rolul Chiriței este interpretat de Valeriu Pahomi.

Mereu actual, cu umor debordant și cu o abundență de situații și aluzii la realitățile social-politice ale vremii, cel mai longeviv spectacol din Republica Moldova se joacă și astăzi cu sălile pline, chiar și după 25 de ani.

Probabil, cel mai popular și binevândut spectacol din Republica Moldova. Considerat cel mai longeviv, acesta de fiecare dată umple sala de la „Eugene Ionesco”. Regizorul Petru Vutcărău a știut încă acum 25de ani, când a fost jucat în premieră la TEI, să abordeze realitățile social-politice ale vremii, pentru a-l face mereu actual. „Chirița în provincie” are mare succes și peste cinci cincenarii. Cu umor debordant și cu o abundență de situații și aluzii, coana Chiriță amuză publicul și aduce zâmbetul pe buzele spectatorilor chiar și atunci când plânge.

Detalii despre spectacole găsiți pe pagina de Facebook: Teatrul Național Eugene Ionesco

Informații despre bilete aflați la casa teatrului (telefon 022-233-833 / 079-233-833) sau pe iticket.md.