Spitalul multidisciplinar Medpark dispune de o Unitate de Urgențe ultramodernă, care acoperă cea mai largă gamă de urgențe medicale, disponibilă în domeniul privat. Unitatea Urgențe Medpark este de gardă, 24 din 24 de ore, 7 zile pe săptămână, pentru a aborda pacienţii cronici sau acuţi, inclusiv hemodinamic instabili, atât adulți, cât şi copii.

Unitatea Urgențe Medpark este dotată cu echipamente performante pentru monitorizarea şi menţinerea funcţiilor vitale: monitoare invazive pentru supravegherea pacientului, aparate de resuscitare cardiopulmonară, aparat portabil de respirație artificială, ecocardiograf, sursă nelimitată de oxigen, paturi funcționale etc. Pentru toate investigaţiile necesare, pacienții au acces 24/7 la cele mai moderne metode de evaluare, inclusiv laborator cu spectru larg de analize, ultrasonografie, tomografie computerizată și rezonanţă magnetică, având la dispoziție stocul complet cu medicamente şi consumabile.

Echipa medicală multidisciplinară a Unității Urgențe Medpark este pregătită pentru soluţionarea oricăror urgenţe medicale, următorii specialiști fiind mereu de gardă: cardiolog-terapeut, chirurg, pediatru, anestezist-reanimatolog, obstetrician-ginecolog și neonatolog, susținuți de asistenți medicali și personal special antrenat în domeniu. În caz de necesitate, echipa este completată în cel mai scurt timp cu alți specialiști. Toți medicii din Unitatea Urgențe sunt specializați și au experiență importantă în medicina de urgență. În plus, ei desfășoară activități de cercetare științifică, dar și se implică în acțiuni de promovare a primului ajutor și a modului sănătos de viață.

Mihai Tașnic, șef Unitatea Urgențe Medpark: „La Medpark asistenţa medicală este centrată pe pacient, iar fiecare caz este examinat rapid și eficient, în funcţie de gravitate. Unitatea Urgențe Medpark funcționează conform unui mecanism bine pus la punct, cu respectarea protocoalelor internaționale, exact ca unitățile de primiri urgente ale celor mai bune spitale din Europa sau Statele Unite.”

Accesul la Unitatea Urgențe Medpark se realizează prin autoadresare. În funcție de dificultatea cazului și starea pacientului, adresările se pot finaliza cu elaborarea unui plan de conduită și tratament în cadrul Medpark.

Din anul 2013 Centrul de Infarct Miocardic Medpark, singurul din domeniul privat, a fost contractat de Ministerul Sănătății al Republicii Moldova pentru a prelua urgențele în sfera patologiei cardiovasculare. Astfel, în fiecare zi de gardă (luni, miercuri și duminică), pacienţii cu infarct miocardic acut sunt preluaţi de Unitatea Urgenţe Medpark, beneficiind de o abordare rapidă şi eficientă.

Unitatea Urgențe activează în baza standardelor Joint Commission International (JCI), organizație care a oferit spitalului Medpark acreditarea internațională. Pentru a confirma siguranța actului medical în toate instituțiile medicale acreditate, JCI monitorizează permanent corectitudinea, calitatea serviciilor medicale, rapiditatea şi timpul de aşteptare a pacienţilor din momentul înregistrării până la primul contact cu medicul.

 P

Distribuie articolul: