Un om a făcut o serie de fotografii care ne servesc drept lecții de viață. El ne arată ce se întâmplă cu un ou crud lăsat în tigaie pentru 15 minute, într-o mașină, pe căldură. Astfel el vrea să ne convingă să nu lăsăm câinii în automobil pe caniculă. Câinii mor în chinuri atunci când proprietarii îi lasă „pentru un minut” în mașină, în zile fierbinți. 

Să știți, atunci când afară sunt 25 grade Celsius, într-o mașină închisă temperatura poate ajunge la 38-48 grade Celsius, în câteva minute. Dacă afară sunt 32 °C atunci timp de 10 minute, temperatura în automobil ajunge la 70 °C!

01

La un moment dat, oul începe să se prăjească, la propriu.

02

Asta poate duce la un atac asupra creierului sau la moarte subită din cauza insolației după numai 15 minute. De precizat este că nici asfaltul încins nu îi face bine cățelului. El se răcorește pe două căi: pe nas și prin glandele sudoripare de pe lăbuțe. Dacă trotuarul este prea fierbinte pentru a fi atins cu mâna înseamnă că este prea fierbinte pentru patruped.

04

Amintiți-vă de ceea ce vedeți acum și în momentul în care decideți să lăsați copilul în mașină, la fel, pentru doar un minut.

Sursa: lifter.com.ua