În pragul sărbătorilor de iarnă, Teatrul Național „Satiricus I.L. Caragiale” va prezenta, pe 13 decembrie, încă o premieră. E vorba de spectacolul „Năpasta” de Ion Luca Caragiale, într-o formulă scenică nouă. În „Năpasta”, regizorul Alexandru Grecu structurează colizia motrice în jurul Ancăi în interpretarea Ludmilei Gheorghiţă: ea e femeia dorită de toţi, asaltată, asediată, ea propulsează acţiunea, dând dovadă de temperament şi expresivitate. Bioenergetica protagonistei rămâne incontestabilă în acest spectacol neordinar.
Încă un punct forte: muzica poartă semnătura lui Anatol Ştefăneţ şi a prestigioasei formaţii Trigon. Ambianţa dramatică a evenimentelor impunea o coloană sonoră adecvată şi ea s-a găsit: starea sufletească a personajelor o redă toaca în diferite ritmuri, uneori scoţând esenţa, fiorul acţiunii, în altele anticipându-l cu subtilitate. Forţa de sugestie a componentului muzical e întregită pe alocuri de discrete bătăi de clopot, dar şi de urletele sinistre ale lupilor…
„Este remarcabilă și scenografia spectacolului, purtând, de asemenea, semnătură lui Alexandru Grecu, artist al poporului. Costumele sunt realizate de Rodica Bargan și Lilia Căruță. În afară de Ludmila Gheorghiță în rolul Ancăi, din distribuție mai fac parte Ion Grosu (Dragomir), Gheorghe Gușan (Gheorghe) și Alexandru Crâlov (Ion). Vă așteptăm cu drag la premieră, dragi spectatori, pe 13 decembrie, ca de obicei, la ora 18:30”, menționează cei de la Satiricus.
Durata spectacolului 1h 15 min
Accesul în sală de la 14 ani.

Vânzări, rezervări bilete pe www.satiricus.md sau la numerele de telefon +373 22-20-28-90 / 069416078 – casa de bilete