Nu contează vremea de afară. Fie că-i soare, fie că plouă sau ninge, Sam Barsky poartă întotdeauna un pulover. Este vorba de pulovere unice, create manual și care se potrivesc perfect cu peisajul din jur. Datorită stilului său neobișnuit, Barsky, denumit „artistul acelor”, a cucerit Internetul și a ajuns pe paginile rubricii de stil în ziarul New York Times, scrie Agora.md.

Celebritatea a venit destul de târziu. Prima sa experiența în croitorie a fost în 1999. Proaspăt absolvent la medicină, Barsky s-a dus la un târg să facă cumpărături. La un moment dat, a observat o tejghea cu hainele din lână. A întrebat-o pe proprietara dacă ar putea să-l învețe să tricoteze, ea a acceptat, iar restul deja e istorie.

sursa foto: Instagram @sambarskyknitter

După ce a însușit mai multe tehnici de croșetat și tricotat, Sam a început să creeze propriile sale modele de haine.

„Am început să desenez pe hârtie melimetrică, iar, la scurt timp, mi-am dat seamă că pot să fac haine și fără model”, a spus Sam. Bărbatul „desenează” direct pe lână, creând imagini cu acele de cusut, iar rezultatul este unul uimitor.

În ultimii 20 de ani el a tricotat 119 de pulovere. Artistul are 26 000 de abonați pe Instagram, platforma pe care publică fotografiile cu lucrările sale.

Muncă la un model durează o lună, ceea ce nu-i permite să aibă o afacere cu adevărat profitabilă, susține Sam.

„Aș fi bucuros dacă cineva ar cumpăra modelele mele și le-ar produce în masă”, mărturisește el.

Până atunci, Sam călătorește prin Statele Unite, organizând ateliere de lucru și împărtășind entuziasmul său pentru tricotaje.

Reușitele artistului au ajuns în atenția Facebook, care l-a ales în calitate de reprezentant al campaniei Facebook for Creators la finele anului trecut.

„Timp de mai mulți ani, am muncit foarte mult pentru ca arta mea să fie recunoscută, însă niciodată nu mi-am putut imagina acest boom în mass media care a urmat”, spune Sam.

„Fac pulovere cu mânecă scurtă pentru vară. Eu cred că puloverele pot fi purtate în fiecare zi a anului”, susține artistul.

Ultimul său proiect este canalul de YouTube, Tricotăm cu Sam Barsky.

Sursa: El Mundo 

Distribuie articolul: