Chișinăul, la fel ca și majoritatea localităților din țară, e paralizat de nămeți și arbori frânți. Și dacă numai curajoșii ies afară ca să-și pună umărul la deblocarea drumurilor, un cetățean activ și-a propus să-i mobilizeze prin mesaje video, distribuite în rețeaua Facebook.

18056983_1001777889924250_3122016904252648729_nEroul acestui aticol este Corneliu Sau – directorul general al fabricii de mobilă Tandem. Și dacă ieri se bucura de vremea de afară, punându-și pe el un costum de Moș Crăciun, astăzi a luat lucrurile în serios și și-a propus să mobilizeze cetățenii să pună umărul la deblocarea drumurilor.

Azi dimineață, Corneliu s-a îmbrăcat corespunzător, și-a luat telefonul mobil și a ieșit afară pentru un live pe Facebook, în care a subliniat:

azi nu contează ce limbă vorbim, ce religie avem, nu contează PR-ul, ci doar faptuș că trebuie să ne unim pentru a depăși situația.

Autoritățile nu se vor descurca de unele singure și noi le putem ajuta. Vreau ca prietenii să-și vină în ajutor. Îi îndemn pe directori: faceți această zi liberă pentru angajații voștri, pentru că prea mulți bani nu vă vor aduce astăzi, în schimb vor putea face mult bine pentru societate.

Îndemn televiziunile să înceteze să critice și să arate cum ne putem ajuta reciproc. Vom încerca să ne împărțim în câteva tabere și să venim acolo unde este nevoie de ajutor. Nici eu și nici voi nu doriți să vedeți știri triste la TV. Faceți share la mesaj și haideți să ne ajutăm reciproc” – asta spune Corneliu, în live-ul său de dimineață.

Пост о взаимопомощи!
Вместе мы устоим! Мы все крутые и поможем. Если кто в беде пишите в
https://m.facebook.com/profile.php?id=200171173670215

Posted by Corneliu Sau on 20 Aprilie 2017

După acest live, au urmat alte live-uri, în special pentu șoferi, dar și directorii de companii, pe care Corneliu îi imploră să-și roage anagajații să nu iasă la muncă:

Orașul se află într-o stare deplorabilă, oamenii merg pe jos. Dacă aveți cauciucuri de vară la mașini, rămâneți acasă, pentru că blocați ambulanțele. Dacă cineva are nevoie de ajutor, să mă anunțe. Îi rog pe șoferii cu mașini de vânătoare să fie receptivi, este nevoie de ajutorul vostru. Toți ceilalți, nu ieșiți cu mașinile, pentru că ele nu se pot deplasa”, mai spune autorul.

Posted by Corneliu Sau on 20 Aprilie 2017

 

Posted by Corneliu Sau on 20 Aprilie 2017

Tot pe Facebook puteți găsi evenimentul „Nu fi indiferent, ajută orașul tău”, creat de Sergiu Pădurean în același scop:

fjty

Foto: captură video

Distribuie articolul: