Jose Aguinelo dos Santos este un burlac de 126 de ani, originar din Brazilia. Deși are o vârstă atât de înaintată, bătrânul a primit acte e identitate abia anul acesta. Recent, Jose a mărturisit în premieră despre secretele longevității sale. Ce spune unul dintre cei mai bătrâni oameni din lume, aflăm dintr-un interviu apărut în publicația ”The Age”.

Locuitor, din 2001, al unui azil de bătrâni, Jose Aguinelo dos Santos le-a povestit de multe ori angajaților despre evenimentele care au avut loc la începutul secolului XX. Mai mult de atât: cu ajutorul expertizelor, autoritățile au încercat să demonstreze că acest bărbat este cel mai bătrân din lume. Experții i-au pus niște întrebări și s-au convins că Jose s-a născut, într-adevăr, la sfârșitul secolului XIX. Potrvit actului de identitate care i s-a emis anul acesta, bătrânul s-a născut la 7 iulie 1888.

Experții n-au ezitat să-l întrebe pe bărbat despre ce secrete ascunde vivacitatea sa, însă, de la început, n-u primit un răspuns prea concret: ”Pur și simplu îmbătrânești și accepți anii ca pe o datorie a vieții”, zicea bătrânul.

La 126 de ani, brazilianul se deplasează fără baston, judecă limpede și mai are și simțul umorului! Deja de 50 de ani, fumează câte un pachet de țigări zilnic și prezintă parametri ideali de coelesterol, tensiune aterială și zahăr în sânge. Nu și-a făcut niciodată vreun tratament și nu a luat medicamente. Angajații azilului au observat, printre altele, că bătrânul iubește să cânte și că versurile pe care le interpretează el sunt prea vechi pentru a fi recunoscute. 

Jose a lucrat mulți ani la o plantație de cafea, nu are copii și nu a fost căsătorit niciodată. 

Pentru ca să fie introdus în Cartea Recordurilor, brazilianul are nevoie de o expertiză care costă 20 000 de dolari, iar autoritățile azilului afirmă că ar fi în stare să achite această sumă, pentru că Jose merită. 

În prezent, titlul oficial de cel mai bătrân bărbat din lume aparține unui japonez de 111 ani. Bărbatul a obținut acest titlu luna trecută. Există, însă, și o japoneză foarte bătrână – Misao Ocava. Aceasta a împlinit, în 2014, 116 ani de la naștere.

Amintim că un șir de studii recente demonstrează că oamenii au capacitatea de a trăi până la vârsta de 150 de ani, iar motivul principal al morții înainte de acest termen ar fi insuficiența de vitamine esențiale, dar și incapacitatea de asimilare a acestora.

Foto: www.dailymail.co.uklifebg.netfreaklore.com

Distribuie articolul: