Astăzi se împlinește exact un an de la trecerea în neființă a Jannei Friske. După mai bine de un an de luptă cu un glioblastom, cântăreața s-a stins în localitatea Balașiha, în compania rudelor. Olga Kopylova, mama interpretei, a găsit puteri abia acum să vorbească despre tot. Primul interviu al mamei a fost oferit pentru emisiunea „Segodnya Vecherom”, de la Pervîi Kanal.

„Încă mi se pare că fiica mea este în apartamentul ei. Ea adora să se afle aici, în liniște. Parcă aștept să-mi sune, parcă e plecată doar la un concert și se va întoarce de undeva. Am păstrat toate mesajele ei.

De mică împărtășea totul cu mine.

Dacă știa că se va îmbolnăvi din cauza sarcinii, nu năștea. S-a întâmplat pe 7 iunie, ploua foarte tare, iar după un trăsnet, s-a apucat de cap și a spus că o doare capul extrem de tare. Ea alăpta și 2 zile a băut continuu pastile. O maseuză ne-a recomandat să facem analize, dar așteptam să vină Dmitry de la serviciu, am pierdut puțin din timp așteptându-l. Nimeni dintre noi nu știa că este bolnavă.

Până la 2 luni a alăptat, apoi medicul i-a spus să nu mai alăpteze. Janna a plecat la spital, eu am fost cu Platon. Apoi a venit Natalia și Dima. Ea nu voia ca oamenii să știe despre boala ei, nu voia să o vadă nici apropiații cu fața pe care o avea. 

Nu am crezut în diagnoză. S-a îmbolnăvit în iunie, dar a fost diagnosticată în toamnă. Până toamna, am crezut că pur și simplu va trece. Până la sfârșit am crezut că se va trata. La primii pași ai lui Platon, băiatul a ridicat-o pe mama în picioare. A mers în premieră după chimioterapie.

De tratament se ocupa Dima și doar în ultima jumătate de an – noi. Locuia deja la noi acasă și am început singuri tratamentul. Platon stătea cu noi. El intra mereu la mama, o lua de mână, comunica cu ea, o știa și o iubea foarte mult.

Ea a crezut în vindecare până în ultima zi, nu a vorbit niciodată despre moarte. Știa că e bolnavă, dar nu se pornea să moară atât de devreme.

1

În ultima vreme, Dima nu venea la noi. Aveam doar copilul și pe Janna alături. Dima își trăiește viața. Dacă o respecta, ne dădea copilul, dar așa strigă doar în gura mare că o iubește. Platon va crește oricum.

Janna multe nu mi-a spus, nu a reușit. Trăia viața ei și noi nu i-am încurcat. Ce aș fi sfătuit-o, dacă iubea? Ce poate spune o mamă? Pe Dmitry l-a cunoscut în 2012, ea l-a iubit. Dacă li s-a născut un copil, înseamnă că s-au iubit. Într-o discuție ne-a povestit despre el. Ne-am întâlnit cu el la aeroport. El nu ne știa.

În ultimii 4 ani o rugam să nască, noi nu mai eram tineri și nici ea nu era. Ne-a spus neașteptat că e însărcinată. La Miami m-a întâlnit deja cu burtica. Mergea la volan singură, a iubit mult sarcina, era cea mai frumoasă femeie însărcinată. Aștepta băiețelul și îl iubea. Era foarte calmă, nu avea grețuri, doar fericire în priviri.

Exista o discuție despre nuntă, ea visa la o nuntă în Italia. Alegea rochie, dar nu i-a reușit să o îmbrace. El i-a cerut mâna la a 40-a aniversare, dar am decis să mai așteptăm, ea era bolnavă. Discuția despre nuntă s-a terminat.

Nu știm de ce Dmitry nu aduce copilul, am avut înțelegerea că va veni cu el. A avut un scandal cu soțul meu, după care a dus copilul în Bulgaria cu pașaportul american. El știa că Janna pleacă și a organizat totul din timp. Acum pur și simplu nu ne dă copilul. Ne-a spus că niciodată nu va mai fi în casa noastră. De la 2 zile, la 2,5 ani, Platon a fost în brațele mele. Cred că va fi puternic ca mama, el îi seamănă Jannei. Acum întreaga lume vede că asta e bătaie de joc, dar nimeni nu ne poate ajuta.

Dacă Janna ar fi fost sănătoasă, ea l-ar fi alungat pur și simplu pe Dmitry. Inițial am văzut iubirea în ochii ei, dar ce a fost mai târziu, nu pot să vă spun. A fost o înjosire a numelui ei și a întregii familii. Desigur, purtăm și noi o parte din vină. Dmitry s-a purtat urât cu ea când a fost bbolnavă. Își permitea asta când nu eram noi în odaie. Am aflat despre asta mai târziu. Nu vreau să mai vorbesc despre el.

Eram contra faptului ca ea să fie membră a trupei Blestyaschie. Ea i-a spus mai întâi tatălui, nici nu mie, de aceea și m-am supărat. Învăța foarte bine la universitate și mă bucuram pentru ea. Nu ne-am certat niciodată, avea caracterul meu. Ea s-a educat de una singură.

Ea nu a tânjit după scenă. Își dorea doar să-și construiască o casă, iar Platon să fie alături. 

Acum e bolnav și câinele iubit al Jannei. Are cancer, i-am făcut deja câteva ședințe de chimioterapie. Îi duce lipsa Jannei.

În ultimele 5 zile, avea febră foarte mare, care nu scădea. Nimeni nu aștepta ceea ce s-a întâmplat, deși toți vedeau că e fără cunoștință. Am fost cu toții alături de ea când pleca. A plecat în liniște, după care a plouat câteva zile la rând, de parcă și natura plângea.

Să nu dea Dumnezeu nimănui să-și înmormânteze copilul, nici dușmanului”, a declarat Olga Kopylova, în interviu.

Foto: captură video

Distribuie articolul: