Dacă îţi este teamă că plantele tale nu vor avea o viaţă lungă, poţi opta pentru cele mai rezistente flori de cameră, care te vor ţine în contact cu natura indiferent de anotimpul de afară. Acestea au nevoie de lumină şi condiţii minime ca să trăiască. Vedeți o selecţie cu cele mai rezistente flori de cameră, care nu vă vor solicita prea mari eforturi de întreţinere.

Plantele oferă un plus de prospeţime casei în care locuieşti, o sursă de energie şi o metodă de a purifica aerul. Însă, de cele mai multe ori renunţăm la ele deoarece sunt o sursă de grijă în plus. În continuare, vă prezentăm care sunt cele mai rezistente flori de cameră:

Dracaena –  plantă originară din Africa, este foarte puţin pretenţioasă în general. Este una dintre cele mai rezistente flori de cameră, deoarece se obişnuieşte cu umbra, semiumbra, dar şi cu lumina puternică. În ceea ce priveşte udarea, este important să o uzi cu regularitate, însă rezistă chiar şi două săptămâni.

Ficusul. Are nevoie de foarte puţină îngrijire. În acest sens, este suficient să o uzi o dată la 7-9 zile şi să o aşezi într-un loc ferit de curenţii de aer.

Toate speciile de cactus sunt rezistente. O asemenea plantă poate fi amplasată oriunde într-o cameră pentru că nu e „pretenţioasă”. Puţină apă poate fi pusă la perioade de şase-opt săptămâni. Şi acesta se regăseşte printre cele printre cele mai rezistente flori de cameră.

Bambusul este o plantă excelentă pentru persoanele care au foarte puţin timp liber. Este suficient să îl aşezi într-o vază cu apă şi să îl laşi acolo. Trebuie doar să completezi cu apă din când în când sau să îi schimbi apă la 2-3 luni.

Crăciuniţa este una dintre cele mai rezistente flori de cameră. Este sensibilă doar la mişcări din loc (mutări). Nu e pretenţioasă nici cu lumina, nici cu apa. Se ţine într-un loc semiumbrit, se udă când i se usucă pământul şi se poate tunde primăvara, pentru a i se încuraja ramificarea.

Crassula este una dintre cele mai rezistente flori de cameră. Pe măsură ce creşte trunchiul său devine lemnos. În timpul lunilor de vară, o dată pe săptămână, udaţi planta din belşug, apoi scurgeţi surplusul de apă şi lăsaţi pământul să se usuce până la o nouă udare.