Plăcintele „pe lespede” sau turtele țărănești se fac mai ușor decât ai crede. Simple, umplute cu brânză sărată și ierburi sau cu ciuperci, acestea vor satisface chiar și cel mai pretențios gurmand. 

Iată cum pregătești cele mai bune turte umplute cu brânză. Îi vei cuceri pe toți.

Ingrediente pentru aluat

  • 200 ml apă
  • 25 g drojdie proaspătă
  • ½ linguriță zahăr
  • un praf de sare
  • 50 ml ulei
  • 400 g făina

Ingrediente pentru umplutură:

  • 200 g brânză sărată
  • 2-3 linguri smântână
  • pătrunjel verde sau mărar

Pentru umplutură puteți folosi orice vă place: ciuperci, cașcaval, mușchiuleț.

Preparare:

Se amestecă drojdia cu zahărul, se adaugă apa călduță, sarea, uleiul și făină. Aluatul se frământă bine, până când nu se mai lipește de mâini. Se lasă 15-20 minute să crească. Se întind apoi foi rotunde, subțiri și aproximativ egale. Pe fiecare foaie se așează câte o lingură cu umplutură și se adună marginile aluatului în mijloc, presând bine să nu se desfacă în timpul gătirii.

Turtele se coc într-o tigaie încinsă. Se pot prăji și în ulei încins. Se servesc calde sau reci, cu smântâna deasupra.

Poftă bună!

Sursa: Clickpentrufemei.ro.

Vezi și: Salată de fasole neagră cu orez, garnitura perfectă!

Distribuie articolul: