Ana Irina Petrea este, cred, una dintre cele mai empatice mame pe care le-am cunoscut. Ea e copil alături de copiii săi și nu se plânge niciodată pe acest rol. Mai mult chiar, îi place să experimenteze alături de micii săi artiști și să le ofere libertatea pentru manifestare și dezvoltare. Am surprins-o alături de „floarea ei” – Crina, la un salon floristic, unde au încercat să potrivească florile perfecte pentru bunica Valentina. Cât de bine le-a reușit celor trei generații de femei, dar și ce emoții de mamă ne-a împărtășit Ana Irina, vedeți mai jos.

Să fii mamă e magic!
Nu cred că pot să împart copiii în băieți și fete. Ei sunt ai noștri, sunt la fel de dulci, de sensibili și de iubăreți, fără nicio diferență. Fericirea venirii lor pe lume a fost de nedescris, iar creșterea zilnică ne oferă și mai multe ocazii de bucurie. E o magie relația dintre părinte și copil – iubirea necondiționată dintre ei, dar și chimia care este în relația aceasta.

Prietenia și empatia sunt esențiale
De fapt, în orice relație sunt zeci de factori care se unesc asemeni unui puzzle pentru a o face completă. Dar dacă trebuie să evidențiez ceva, cu siguranță sunt prietenia și empatia. Eu trăiesc ceea ce trăiesc și copiii mei, încerc să cobor de fiecare dată la nivelul lor pentru a le comunica ceva sau a relaționa cu ei.

Datorită fiicei am învățat să o apreciez mai mult pe mama
Când am luat-o pentru prima dată în brațe pe Crina m-am simțit ireal de bogată și puternică! Este o senzație greu de descris în cuvinte. Cu timpul, am înțeles că atâta vreme cât e sănătoasă și mă privește cu ochișorii ei luminoși, pot depăși orice (zâmbește). Crina mi-a adus multe în viața mea și datorită ei am învățat să o apreciez de o sută de ori mai mult pe mămica mea!

IMG_5454

Sper ca fiica să ia de la bunica ei ceea ce au nu am reușit eu
A moștenit de la mama mea dragostea de carte și nu cred că există lucru mai valoros pe lume. Crinei îi place să le răsfoiască, îi „citește” lui Gabriel, fratele ei, și sper că o să dezvolte o pasiune pentru literatură. Poate o să învețe și să gătească la fel de gustos ca bunica, deoarece eu cam șchiopătez la acest capitol (zâmbește).

IMG_5270

Nu contează ce facem, important e că facem împreună
Ne place foarte mult să colorăm și să pictăm pe coli mari de hârtie, în culori cât mai diverse și cu pensule pufoase! Poate nu este neapărat și pasiunea mea, însă atâta timp cât facem ceva împreună, asta este senzațional de frumos. Mai nou, ni s-a alăturat și Gabriel, iar mama trebuie deja să deprindă pictatul cu ambele mâini, așa ca să nu supere cumva vre-unul dintre „artiști” (râde).

Vreau doar să o văd fericită!
Cred că asta le cuprinde pe toate, deopotrivă. Vreau ca ea să reușească să-și găsească drumul, să aibă curaj să îl urmeze destoinic. Crina e o visătoare și mi-ar plăcea să își realizeze propriile vise – asta generează automat un mare grad de mulțumire de sine și, respectiv, de împlinire sau fericire. Și, DA, îmi mai doresc copii! băieți sau fete, chiar nu contează…

IMG_5426

Crina nu poartă în zadar nume de floare
A fost încântată de flori… pe toate i le dăruia bunicii. S-a distrat copios țopăind prin florărie și asociind culorile și aromele florilor. Chiar aveam emoții dacă îi va plăcea sau nu. Anturajul florăriei, mirosul îmbătător al irișilor, ne-a dus imediat cu gândul la primăvară și la o atmosferă de sărbătoare, chiar dacă afară încă e răcoare.

 

FlorartFoto: Iacovlev Dima Photographer

 

Mulțumiri speciale Salonului Floristic „FlorART”

Chișinău, str. Columna 171

BUTIC FLORART – str. Banulescu Bodoni, butic 25

TELEFOANE: + 373 795 50 285 sau + 373 794 13 938

Pagina de Facebook: Facebook.com/florart.md

Distribuie articolul: