Ingrediente:

Fileu de pui – 700 g;
Fișcă (20%) – 150 ml;
Cașcaval – 100 g;
Usturoi – 2 căței;
Verdeață, după gust;
Ardei dulce măcinat – 1 linguriță;
Sare, piper, după gust;
Ulei vegetal pentru prăjire.

Mod de preparare:

Spală fileul, usucă-l în hârtie și taie-l în cuburi. Presară sare, paprică și piper. Amestecă bine și așteaptă 30 de minute. Taie în felii usturoiul și rumenește-l pe tigaie. Mută usturioiul într-un talger.

Adaugă în tigaia, unde s-a prăjit usturoiul, cuburile de carne. Prăjește până se rumenește uniform, la foc mediu. Adaugă apoi puțină apă și dă mai focul mai încet, acoperă cu capacul și așteaptă 20-25 de minute.

Pentru sos, rade cașcavalul, adaugă frișcă și verdeața tăiată mărunt. Toarnă sosul în tigaia unde se înăbusește carnea, amestecă și mai lasă la foc pentru 10-15 minute.  Se servește fierbinte!

Poftă bună!

Distribuie articolul: