De fiecare dată când mergi la salon pentru a-ți înnoi culoarea părului, ai o idee clară despre procedură. Știi sigur că vopseaua îți va fi aplicată direct pe șuvița de păr, după care, fie ți se va ambala în folie de aluminiu, sau lăsa liberă șuvița pentru a se colora.

Cu toate că tehnica de vopsire a părului este bine cunoscută de majoritatea femeilor, acum, în perioada agitată a tendințelor de colorare, conturare a șuvițelor, trebuie să fim pregătite pentru orice inovație.

O noutate în tehnicile de vopsire a părului vine din ​SUA, de la colorista Chiala Marvici, care a elaborat o tehnică ce va revoluționa lumea saloanelor de coafură.

Noua tehnică presupune aplicarea culorii pe o paletă din sticlă. Nuanțele sunt aplicate în mod artistic, de parcă s-ar picta un tablou abstract pe paletă, mai apoi, peste culorile întinse, se plasează șuvița de păr care ulterior este presată peste paletă, pentru a se aplica culoarea pe întreg firul de păr.

Chiala Marvici spune că i-a venit această idee în timp ce dormea:

O prietenă a pictat un tablou pentru mine, îl păstrez în locuința mea. Acesta are foarte multe culori, pe care le-am visat într-o noapte. M-am trezit cu ideea că aceleași culori ar arăta foarte bine și pe păr.

Spre deosebire de tehnica balayage sau ombre, a căror aplicare durează 45 minute și până la o oră, noua procedură durează nu mai mult de 30 minute.

Iat-o pe Chiala în acțiune, aplicând tehnica sa:

Rezultatul este minunat. Părul capătă o strălucire deosebită, datorită nuanțelor diferite, hotarul dintre care este impreceptibil.

SURSA

Distribuie articolul: