O tragedie a avut loc aseară în orașul Criuleni. Un copil de zece ani a murit și un altul de 11 ani a fost transportat de urgență la spital după ce o grenadă a explodat. Potrivit oamenilor legii totul s-ar fi petrecut în curtea unui bloc cu cinci etaje.

„În intervalul orelor 20.00 – 20.20 poliția a fost alertată de către o doamnă,  precum că s-a produs o deflagrație și că sunt jertfe. Echipa care s-a deplasat la fața locului, din cercetările preventive, a stabilit că unui copil născut în 2009, posibil, i-ar fi explodat o grenadă în mână. Preventiv s-a stabilit că băiatul a luat grenada din gospodăria proprietarului casei unde locuia. La spital mai este un copil rănit și o doamnă, care stătea pe afară cu copiii, dar ei sunt în afara pericolului”, a declarat șeful Inspectoratului de Poliție Criuleni, Oleg Cioban, citat de estcurier.md.

Potrivit medicului de gardă, copilul care a rămas în viață  a fost adus la spital în stare conștientă. Acesta avea  răni la cap, și este ținut sub observație,notează AGORA.md.

Aceeași sursă notează că mama băiatului se afla la serviciu, când s-a întâmplat totul, și presupune că fiul său ar fi găsit grenada în ocolul pentru animale, pe care îl are concubinul său în curtea casei.

Deocamdată nu se știe, cui i-a aparținut muniția și de unde cu exactitate au luat-o copiii. Un locuitor al blocului din imediata apropiere, care fuma la balconul său de la etajul trei în momentul producerii deflagrației, a spus că în curte la acel moment se jucau cel puțin zece copii.

Bărbatul a văzut parțial cele întâmplate, însă a observat norul de praf și a auzit bubuitura în momentul în care copilul s-a apropiat de grenada aruncată într-o parte și ar fi vrut s-o ridice.

Mai multe mașini parcate în apropiere au rămas cu geamurile ciuruite. O schijă a spart geamul unui apartament de la etajul trei al blocului de vizavi.

Polițiștii au extins zona cercetării și împreună cu experții criminaliști încearcă să stabilească cât mai multe detalii despre cele întâmplate.

Amintim că în seara aceleiași zile a avut loc încă un caz tragic în Chișinău: un copil a căzut de la etajul șase! Fetița care avea doar 4 anișori a decedat.

Sursa: AGORA

Distribuie articolul: